De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy Tab S2 wordt dunner dan iPad Air 2’

Redactie
16 februari 2015, 16:25
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Tab S2 wordt dunner dan iPad Air 2’

De opvolger van de Samsung Galaxy Tab S wordt dunner dan de iPad Air 2 (6,1 millimeter) en verschijnt in twee varianten met schermen van 8 inch en 9,7 inch, zo meldt Samsung-blog Sammobile.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy Tab S2 wordt extreem dun’

Nieuwe Galaxy Tab S krijgt een 4:3 beeldverhouding

De Galaxy Tab S2 wordt dus een stukje slanker dan de Galaxy Tab S, die met zijn 6,6 millimeter al behoorlijk dun is. De Tab S2 verschijnt naar verluidt ook in een versie met een 9,7 inch-scherm, net als de iPad Air 2 van Apple. Zijn voorganger die medio 2014 verscheen, is er in de formaten 8,4 en 10,5 inch.

Volgens Sammobile is de kans groot dat de Galaxy Tab S2 dezelfde een 4:3 beeldverhouding als de iPad heeft. Overige specs van het aankomende Samsung-toestel zijn niet bekend, maar mogelijk dat daar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona (2 tot en met 5 maart) verandering in komt.

Samsung Galaxy Tab S specs

Galaxy Tab S 10.5

De Galaxy Tab S 8.4 en 10.5 zijn de eerste Samsung-tablets sinds 2011 die zijn uitgerust met super-amoled-schermtechnologie. Amoled-schermen zijn doorgaans goed te gebruiken in zonlicht, hebben prima kijkhoeken en kleuren die van het beeld spatten. Dankzij voorgeprogrammeerde modi als AMOLED Cinema en AMOLED Photo kun je het display naar wens tweaken, zodat kleuren nog beter  tot hun recht komen. Beide versies van de Galaxy Tab S beschikken over een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels en dezelfde achterklep met bolletjesmotief die we kennen van de Galaxy S5.

Uit de doos draait de Galaxy Tab S op Android 4.4.2 (KitKat) en aan de voor- en achterzijde zijn twee camera`s met 8 en 2,1 megapixels te vinden. Opvallend aan de Tab S is dat deze een vingerafdrukscanner heeft die, net als bij de Galaxy S5, is geïmplementeerd in de homeknop. Hiermee kunnen gebruikers de tablet ontgrendelen en meerdere gebruikersprofielen aanmaken. Beide modellen zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro (Galaxy Tab S 8.4) en 499 euro (Galaxy Tab S 10.5). De 4G-versie kost 100 euro meer.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's