De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung brengt Gear Live met Android Wear uit op 7 juli’

Gijs Ettes
25 juni 2014, 11:12
1 min leestijd
‘Samsung brengt Gear Live met Android Wear uit op 7 juli’
Samsung Gear Live

Ook Samsung gaat aan de slag met Android Wear en de Zuid-Koreaanse fabrikant brengt op 7 juli een smartwatch met Googles speciale besturingssysteem voor wearables uit. Dat meldt althans 9to5Google op basis van een vertaald bericht van de website alt1040.com. De smartwatch van Samsung gaat waarschijnlijk Gear Live heten en wordt voorzien van een 1,2GHz-quadcore-cpu en een 1,63 inch-scherm (super amoled) met een resolutie van 320 bij 320 pixels.

Verder zou het apparaat een hartslagmeter, 4GB aan opslag en een 300 mAh-accu aan boord hebben. Ook zou het IP67-gecertificeerd zijn, wat betekent dat de Gear Live is bestand tegen stof en water. Net als de andere Android smartwatches beschikt het horloge over 512MB aan werkgeheugen en verbindt het via bluetooth 4.0 met een smartphone of tablet. Op die manier kan het apparaat gebruikmaken van de internetverbinding van het toestel en onder andere meldingen en informatiekaarten tonen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Gear Live

Android Wear Google I/O

Volgens berichten meet de Gear Live 38 bij 56 bij 8,9 millimeter en weegt hij 59 gram. Of de afmetingen alleen betrekking hebben op het uurwerk en of dit – net zoals bij de Motorola Moto 360 – rond is, is onbekend.

Wel ligt het in de lijn der verwachting dat Samsung naast Google-apps als Hangouts, Maps, Gmail, Google Voice en Google Now ook eigen apps gaat meeleveren. Dat doet de fabrikant immers ook al met de smartphones en tablets met Android die het uitbrengt.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear Live
Samsung Gear Live

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu