Samsung maakt Gear VR 2 én 3 in 2017, met focus op augmented reality

Thomas Haenen
16 december 2016, 13:20
2 min leestijd
Samsung maakt Gear VR 2 én 3 in 2017, met focus op augmented reality

Samsung heeft plannen om volgend jaar met niet één maar twee nieuwe virtual reality-headsets te komen. Het bedrijf ziet vooral veel in de toekomst van augmented reality, de combinatie van de echte wereld met de virtuele.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear VR 2 2017

Zowel de Samsung Gear VR 2 als de Gear VR 3 moeten volgend jaar klaar zijn voor de verkoop, zo heeft Samsung-topman Dr. Sung-Hoon Hong aangekondigd op de Virtual Reality Summit in San Diego. De Gear VR 2 zal ‘op korte termijn aangekondigd worden’, aldus Hong, terwijl de Gear VR 3 in de loop van volgend jaar ‘klaar’ is. Hong laat daarmee in het midden of het derde model ook daadwerkelijk nog volgend jaar uitgebracht wordt.

Gear VR 2 2017

Samsung was er vroeg bij met virtual reality. Het bedrijf introduceerde de eerste Gear VR in 2014, samen met de Galaxy Note 4. Sindsdien zijn er verschillende kleine updates voor uitgebracht, die het comfort moesten verbeteren, maar zijn er geen radicale aanpassingen gemaakt. Vermoedelijk krijgt de technologie een flinke upgrade met de Gear VR 2, al is nog onduidelijk wat voor plannen Samsung precies heeft met de headset. Vermoedelijk wil het bedrijf zich voorbereiden op stevige concurrentie met Google. Dat lanceerde onlangs de Daydream View, een eigen vr-headset.

Augmented reality voor Gear VR 3

Over de Gear S3 wilde de topman al wel wat kwijt. Volgens hem ligt de focus daarbij voornamelijk op augmented reality. Dat is de technologie waarbij dingen in de echte wereld gecombineerd worden met virtuele elementen. Een goed voorbeeld is Pokémon GO, waar je een virtuele Pikachu onder een echte boom ziet staan.

De huidige augmented reality-ervaringen zijn volgens de topman nog te beperkt. Hij wil dat de Gear VR 3 vergelijkbaar is met onder andere de Hololens van Microsoft. Er worden dan hologrammen in de echte wereld geprojecteerd die daadwerkelijk gebruik maken van de wereld om zich heen. Dat is anders dan in Pokémon GO, waar een Pikachu in feite in de ruimte zweeft en het spel niet het verschil ziet tussen een muur en een vloer. Hoe Samsungs plannen precies moeten werken met een vr-headset is nog niet helemaal duidelijk.

De virtual reality-headsets van Samsung worden gebruikt in combinatie met een smartphone, waarbij je het toestel dient als het scherm waar je naar staart. Vermoedelijk wordt de Gear VR 2 samen met de Galaxy S8 onthuld. Dat toestel beschikt volgens de laatste geruchten over een hogere beeldresolutie waardoor je scherper beeld in vr hebt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu