Samsung sluit bijzondere deal met Netflix voor extra content
Erwin Vogelaar

Samsung gaat samenwerken met Netflix om eigenaren van Samsung-smartphones extra content te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bijzondere Samsung Netflix deal

Het gebeurt regelmatig dat smartphonefabrikanten deals sluiten met streamingdiensten, zoals Spotify of Netflix. De app staat dan bijvoorbeeld al geïnstalleerd, of gebruikers krijgen enkele maanden cadeau. Een nieuwe deal tussen Samsung en Netflix gaat een stap verder.

Bezitters van Samsung-toestellen krijgen namelijk toegang tot extra content. Dat gaat niet om nieuwe series en films, maar beelden van achter de schermen, interviews en ander bonusmateriaal.

Deze extra content wordt gefilmd met de nieuwe Samsung Galaxy S20. De eerste video’s horen bij de series Narcos: Mexico, Sintonia, Elite en komediehub Netflix is a Joke. Meer bonuscontent wordt in de toekomst verwacht.

samsung netflix

Samsung krijgt niet de exclusieve rechten tot deze content. Het is dus mogelijk dat Netflix de video’s ook op zijn sociale media plaatst. Een Netflix-woordvoerder tegenover TechCrunch dat de video’s ook via Samsung.com en de sociale media van Samsung te zien zullen zijn.

Naast de extra content, laat Samsung zijn smartphonegebruikers Netflix-series en -films starten via spraakassistent Bixby. Tevens raadt Netflix films en series aan en zal de streamingdienst verwerkt zijn in de zoekdienst op de telefoon en via Samsung Daily.

Unpacked

De deal met Netflix werd onthuld tijdens het Unpacked-evenement van de smartphonemaker. Daar werd het nieuws echter ondergesneeuwd door de onthulling van de nieuwste smartphones van het bedrijf. Lees onze Samsung Galaxy S20 preview voor een eerste indruk van dit nieuwe toestel. Ook zijn we aan het vouwen geslagen met de nieuwe vouwtelefoon Galaxy Z Flip. Lees meer in de Galaxy Z Flip preview.

Kijktips

Op Android Planet geven we je wekelijks kijktips voor series en films op Netflix en andere diensten. De nieuwste edities van deze streamingtips vind je hieronder.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.