Samsung Galaxy A24

1/3

Pluspunten

  • Mooi oled-scherm
  • Betaalbaar
  • Grote accu

Minpunten

  • Hardware is vrij traag
  • Slechts één bruikbare camera

De Samsung Galaxy A24 is een voordelige smartphone met een mooi oled-scherm, maar een bescheiden processor. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A24: dit moet je weten

Samsung Galaxy A24

De Samsung Galaxy A24 is het kleine broertje van de Galaxy A34 en de Galaxy A54. Hij heeft een veel tragere processor dan deze smartphones in de vorm van een MediaTek Helio G99-chip. Die is gek genoeg ook langzamer dan de Snapdragon 695-processor die in zijn voorganger, de Galaxy A23, zat.

Je moet de Galaxy A24 dus niet kopen als je een intensieve gebruiker bent of graag 3D-games speelt. Voor simpele taken als appen, mailen en browsen is hij wel geschikt. Samsung stopt 4GB RAM bij de processor en 128GB opslagruimte voor al je bestanden. Die kun je eventueel uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Hoewel dit toestel dus niet de snelste is, heeft hij wel een fraai 6,5 inch-oled-scherm. Daardoor geniet je van perfecte zwartwaardes en een hoog contrast. Ook de resolutie is met 2340 bij 1080 pixels prima in orde. Tekst en afbeeldingen zien er dus scherp uit.

Grote accu, vier camera’s

De accu van de Samsung Galaxy A24 heeft een hoge capaciteit van 5000 mAh. Daardoor haal je het einde van de dag gemakkelijk, ook gezien de bescheiden hardware. Opladen gaat met een snelheid van 25 Watt.

De selfiecamera biedt een resolutie van 13 megapixel en zit in een kleine notch. Achterop vind je nog drie lenzen, waarvan vooral de 50 megapixel-hoofdcamera interessant is. De groothoeklens heeft een resolutie van slechts 5 megapixel en schiet daardoor weinig gedetailleerde plaatjes. De 2 megapixel-macrolens, bedoeld voor close-ups, mag je om die reden direct vergeten.

Prijzen en software

Samsung brengt de Galaxy A24 in eerste instantie alleen uit in het Midden-Oosten. We verwachten dat hij op termijn ook naar Nederland komt. De prijs is nog niet bekend, maar zal in de buurt liggen van de Galaxy A23. Die had een adviesprijs van 299 euro. Inmiddels haal je hem veel goedkoper in huis.

Helaas draait de Galaxy A24 uit de doos op het verouderde Android 12. Je mag twee updates verwachten naar Android 13 en 14. Ook belooft Samsung vier jaar lang regelmatig beveiligingspatches uit te brengen die hackers buiten de deur houden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy A24

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu