Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Colin Baak
9 juli 2021, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Google rolde afgelopen week de beveiligingspatch van juli 2021 uit, maar Samsung was voor sommige toestellen nog net wat eerder. Ook zagen we updates voorbij komen voor kleinere merken als Motorola en Alcatel.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 27 – 2021

Wekelijks publiceren we tientallen nieuwtjes op Android Planet over nieuwe toestellen, apps, geven we tips, plaatsen we video’s en lees je er alles over smartphone-updates. Om alles netjes bij te houden hebben we enkele grote update-overzichten gepubliceerd. Check dan ook het Android 11 update-overzicht en natuurlijk het Android 12 update-overzicht, voor de versie van het besturingssysteem die later dit jaar volgt.

Dan is er ook nog het grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je snel ziet tot wanneer jouw smartphone beveiligingsupdates krijgt. Die patches zijn ook erg belangrijk, want die helpen je toestel beschermen tegen adware, malware, ransomsware of bijvoorbeeld fleeceware.

In dit wekelijkse overzicht, dat we elke vrijdag publiceren, houden we alle updates netjes voor je bij. Zo weet je het direct wanneer er een update voor jouw toestel uitrolt, zowel een versie-update als een beveiligingspatch. Zie je de smartphone die jij hebt wel in onderstaande lijst staan, maar heb jij nog geen update gezien? Wees gerust, de uitrol kan even op zich laten wachten, dus gewoon een kwestie van geduld hebben. 

Alcatel

Een kleine, maar fijne update voor de 3X (2019) van fabrikant Alcatel.

Google

Een nieuwe maand, betekent ook weer tijd voor een nieuwe beveiligingspatch van Google. Die rolt dan nu ook (eindelijk) uit en dus ben je weer helemaal bij de tijd vanaf de Pixel 3-serie.

google pixel 4a review 5

Motorola

Fabrikant Motorola heeft de beveiligingsupdate van mei 2021 klaarstaan voor de Moto G 5G Plus.

Nokia

Weinig updatenieuws vanuit Nokia, maar slechts een enkele update en ook nog eens eentje van maanden geleden. De Nokia 6.2 kan nu de aprilpatch van dit jaar downloaden.

samsung galaxy a41 review

Samsung

Samsung is er weer eens als de kippen bij voor verschillende toestellen die nu al de juli-patch krijgen. Ook zien we nog wat oudere updates verschijnen voor toestellen in de A-serie.

  • Samsung Galaxy Tab S7 – beveiligingsupdate juni 2021

Xiaomi

Eigenaars van de Mi 9T (Pro) van Xiaomi kunnen vanaf deze week aan de slag met de nieuwste versie van Android. Dat gaat ook gepaard met MIUI 12.5, de nieuwe versie van de schil die over Android heen ligt. Ook rolt er een patch uit voor de Mi 11 Lite.

Xiaomi Mi 9T Pro

Niet direct een update te zien? Even geduld

Er worden jaarlijks honderden toestellen uitgebracht, dus het kan makkelijk dat jouw toestel niet genoemd is in bovenstaande lijst. Updates rollen regelmatig van de band, dus misschien heb jij volgende ronde meer geluk. Zo’n uitrol kan ook eerst beginnen in andere landen, waardoor je ook simpelweg nog even wat geduld moet hebben.

Heb jij een update ontvangen op jouw toestel of tablet? Laat het ons dan direct weten, bijvoorbeeld door een mailtje te sturen naar redactie@androidplanet.nl! Natuurlijk kun je ons ook vinden op Facebook, Instagram en Twitter. Tot slot kun je natuurlijk ook een reactie achterlaten in onderstaande reacties als jij een update ziet. Dank!

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Jeroen, Jan, Katty, Fred & Pim: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu