Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus

Let op: de Samsung Galaxy S22 Plus is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande informatie is dan ook gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet voorziet deze pagina regelmatig van updates, namelijk wanneer er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Samsung Galaxy S22 Plus wordt één van Samsungs topsmartphones die in 2022 uitkomt. De telefoon gaat tussen de reguliere Samsung Galaxy S22 en de ultieme S22 Ultra in zitten. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Galaxy S22 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S22 Plus specificaties

De Galaxy S22 Plus gaat de Galaxy S21 Plus opvolgen en krijgt gezelschap van de Samsung S22 en S22 Ultra. Op dit moment valt er nog weinig te zeggen over het uiterlijk en de specificaties van de smartphone.

Een recent gerucht claimt dat Samsung de S22-reeks geen Time of Flight-sensor geeft. Zo’n ToF-sensor ontbreekt ook op de S21-serie maar zat bijvoorbeeld wel in de S20 Ultra. Volgens het gerucht vindt Samsung dat de ToF-sensor niet genoeg toevoegt en te weinig voordelen biedt om in de nieuwe, dure smartphones te zetten. Een ToF-sensor verzamelt diepte-informatie en kan daarom een nauwkeuriger scherpte-diepte-effect toevoegen aan je foto’s. De sensor helpt ook bij Augmented Reality (AR).

Galaxy S22

Een ander gerucht stelt dat Samsung de S22 Plus een plastic behuizing geeft. Die keuze zou opmerkelijk zijn omdat de S21 Plus van glas gemaakt is, dat luxer aanvoelt maar ook sneller beschadigt. De normale Samsung S21 is wel gemaakt van plastic. Samsung zou de S22 en S22 Plus voorzien van een plastic achterkant om het gewicht te verlagen en de prijs te drukken. Het wordt wel mogelijk om de accu draadloos op te laden. De S22 Plus kan snelladen via de usb-c-poort.

Het toestel krijgt volgens bronnen een scherm van 6,55 inch. Als dat klopt, is het scherm een slag kleiner dan dat van de S21 Plus (6,7 inch). Een kleiner scherm maakt de smartphone handzamer. Het gaat opnieuw om een oled-scherm met soepele 120Hz-verversingssnelheid. De resolutie is nog onbekend.

Grote kans dat de Galaxy S2 Plus draait op een nog onaangekondigde Samsung-processor. Deze nieuwe chip moet betere prestaties leveren en minder stroom verbruiken dan bestaande processors, waaronder die in de S21-serie.

Android 12 met vier jaar updates

Als de Galaxy S22 uitkomt, draait hij op Android 12. Dat is dan de nieuwste versie. Samsung installeert zijn One UI-schil over Android en deze schil is lekker gebruiksvriendelijk. Je profiteert van verbeteringen in de eenhandige modus, gamingmodus en kan eenvoudig gebruikmaken van andere Samsung-diensten en -producten. De focus op het merk Samsung wordt door sommige gebruikers echter als een nadeel ondervonden omdat de fabrikant een serie eigen apps meelevert. Je komt lastig van die apps af.

Een onderscheidend kenmerk van (duurdere) Samsung-smartphones is de uitstekende softwareondersteuning. Galaxy-modellen krijgen vaker en langer updates dan vergelijkbaar geprijsde Android-telefoons. Je bent dus langer up-to-date en kan de S22 Plus daarom langer veilig gebruiken. Daarnaast profiteer je van nieuwe features in het Android-besturingssysteem.

Samsung belooft drie versie-updates, wat betekent dat de S22 Plus bijgewerkt zal worden naar Android 13, 14 en 15. Ook kan het toestel rekenen op vier jaar beveiligingsupdate. Als de smartphone in het voorjaar van 2022 uitkomt, ben je dus tot het voorjaar van 2026 beschermd tegen veiligheidsrisico’s.

Samsung Galaxy S22 Plus release en prijs

De Samsung Galaxy S22 Plus wordt waarschijnlijk begin 2022 aangekondigd, gelijktijdig met de S22 en S22 Ultra. Het is nog niet duidelijk wanneer de smartphone in de winkels komt te liggen en hoe duur hij wordt. De S21-reeks werd op 14 januari onthuld en verscheen eind januari in de winkels.

Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S22 Plus prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's