Samsung Galaxy S22 Plus

Let op: de Samsung Galaxy S22 Plus is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande informatie is dan ook gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet voorziet deze pagina regelmatig van updates, namelijk wanneer er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Samsung Galaxy S22 Plus wordt het middelste model in de S22-serie en verschijnt waarschijnlijk in februari 2022. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op deze pagina op de hoogte van de belangrijkste geruchten rondom de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S22: alle verwachtingen op een rij

S22, S22 Plus en S22 Ultra

Samsung gaat de S22 Plus positioneren als het middelste model in de S22-serie, die ook gaat bestaan uit de S22 en S22 Ultra. De S22 Plus wordt de directe opvolger van de S21 Plus en zit qua schermgrootte, specificaties en adviesprijs tussen de S22 en S22 Ultra in.

De nieuwste Samsung Galaxy: meld je nu aan en ontvang een exclusief pre-order aanbod!

bovenop het standaard aanbod
bij KPN
  • Ontdek als eerste wanneer de pre-order start
  • Exclusief pre-order aanbod bij KPN

Herkenbaar ontwerp met groot scherm

Volgens de geruchten gaat de Galaxy S22 Plus veel lijken op de S21 Plus. Dat is jammer voor wie hoopt op een spectaculair nieuw ontwerp, maar wel logisch omdat de S21-serie een prima uiterlijk heeft. Mogelijk voert Samsung een interessante verandering door. Een bron claimt namelijk dat de S22 Plus een plastic achterkant krijgt. Dat zou een stap terug zijn ten opzichte van de S21 Plus, die van glas gemaakt is. De S21 is al van plastic gemaakt en de S22 wordt dat ook.

Een plastic ontwerp voelt goedkoper aan, maar maakt een smartphone ook lichter. Als het gerucht klopt, wordt de dure S22 Ultra dus de enige glazen smartphone van de drie S22-modellen.

Het scherm van de S22 Plus is vermoedelijk zo’n 6,7 inch groot en dat maakt ‘m lastig met één hand te bedienen. Het grote scherm krijgt een scherpe full-hd-resolutie en hoge verversingssnelheid van 120Hz. Dankzij het amoled-display spatten de kleuren van het scherm en oogt zwart echt als zwart.

Samsung Galaxy S22

Mogelijk nieuwe camera’s

De Galaxy S22 Plus krijgt drie camera’s op de achterkant. Qua features zijn die vergelijkbaar met de S21 Plus, maar technisch zouden ze anders zijn. Het gaat opnieuw om een hoofdcamera, groothoekcamera en zoomcamera. Waar de S21 Plus een 12 megapixel-hoofdcamera heeft, zou de S22 Plus een 50 megapixel-camera hebben. Die kan pixels samenvoegen om overdag én in het donker betere foto’s te maken.

De groothoekcamera zou niet aangepast worden (12 megapixel), de zoomcamera wel. Op de S21 Plus is dat een 64 megapixel-camera die via hardware en slimme software inzoomt. De S22 Plus zou een nieuwe 12 megapixel-camera krijgen om beter te zoomen. Niet alle geruchten zijn er echter van overtuigd dat deze camera’s echt in de S22 Plus zitten.

Nieuwe processor, geen oplader

Samsung stopt in ieder geval wel een nieuwe processor in de S22 Plus. Welke processor is nog even de vraag, maar het is aannemelijk dat ‘ie sneller en energiezuiniger wordt dan de Exynos-processor in de S21 Plus. Natuurlijk ondersteunt de nieuwe chip 5G-internet.

De S22 Plus krijgt vermoedelijk 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Grote kans dat er ook een 256GB-model uitkomt. Deze variant is het kopen waard als je graag veel lokale opslag wil, want de S22 Plus heeft geen micro-sd-kaartslot. Het toestel mist overigens ook een koptelefoonpoort. Bedraad muziek luisteren moet via een usb-c-verloopstukje.

Via die usb-c-poort laadt de S22 Plus op. Hoe snel dat gaat, is nog onduidelijk. De S21 Plus laadt met 25 Watt en dat in 2021 al vrij langzaam. Mogelijk zet Samsung op dit vlak een stap door de snellaadtechniek te verbeteren. Sommige geruchten claimen dat het opladen met 65 Watt gaat. De benodigde oplader moet je echter zelf kopen. In de doos van de S22-serie zit namelijk alleen een usb-c-kabel. Samsung laat de oplaadadapter weg om het milieu te sparen.

Android 12 en vier jaar software-updates

Uit de doos draait de Galaxy S22 straks op Android 12, dan de nieuwste versie. Samsung past de software wat aan via zijn One UI-schil. Die voegt features toe, installeert extra apps mee en wijzigt de vormgeving. Niet iedereen is gecharmeerd van de softwareschil. Wel valt er goed te werken met One UI.

Samsungs updatebeleid is uitstekend. Huidige premium Galaxy S-smartphones kunnen rekenen op drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Als dat beleid ook voor de S22 Plus gaat gelden, krijgt het toestel updates naar Android 13, 14 en 15. Rekening houdend met een release in februari of maart 2022, krijg je dus beveiligingsupdates tot maart 2026.

Galaxy S22 render

Samsung Galaxy S22 Plus release

De Samsung Galaxy S22 Plus wordt zeer waarschijnlijk in februari 2022 aangekondigd én uitgebracht. Hoe duur de smartphone wordt, is nog niet duidelijk. De S21 Plus had een adviesprijs van 1049 euro. Dikke kans dat de S22 Plus ongeveer even duur wordt. De S22 gaat minder kosten, terwijl de adviesprijs van de S22 Ultra hoger komt te liggen.

Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S22 Plus prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's