Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is de nieuwe 2021-smartwatch van de fabrikant en is samen gepresenteerd met de Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Het grootste verschil met zijn directe voorganger is het besturingssysteem wat totaal anders is. Op deze Galaxy Watch 4-pagina lees je alles over de wearable.

Draait op het nieuwe One UI Watch

Voorheen draaiden smartwatches van Samsung op het zelf ontwikkelde Tizen, maar bij de Galaxy Watch 4-serie is dat totaal veranderd. Samen met de Classic-variant is dit slimme horloge de eerste die uitgeleverd wordt met One UI Watch. Dat nieuwe besturingssysteem voor wearables werd aangekondigd in juni 2021 en biedt verschillende nieuwigheden.

oor deze software heeft Samsung de handen ineen geslagen met Google. Het doel van de fabrikant is om hiermee een uitgebreid ecosysteem te creëren voor Galaxy-apparaten. Installeer je bijvoorbeeld een app op je smartphone, dan wordt ‘ie ook automatisch op je Watch 4 geïnstalleerd.

Een fijne bijkomstigheid is dat je huidige Wear OS-applicaties ook gewoon kunt installeren en gebruiken op One UI Watch. Zo kun je op de Galaxy Watch 4 opeens een stuk meer applicaties installeren dan met Tizen OS kon. Zo kun je aan de slag met apps als Spotify of Google Maps, maar ook allerlei digitale wijzerplaten instellen en gebruiken. Apps van Samsung zelf zoals Bixby of SmartThings zijn natuurlijk ook beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Watch 4

Bediening op verschillende manieren

De Galaxy Watch 4 is weer in twee formaten te verkrijgen, die beide te bedienen zijn via het ronde touchscreen. Via aanrakingen navigeer je zo snel door de menu’s, instellingen en lijst met applicaties. Natuurlijk kun je daarmee ook apps bedienen. Gebruik je liever je stem? Dankzij de digitale assistent Bixby is dat natuurlijk helemaal geen probleem.

Ook zijn er weer twee fysieke knoppen aanwezig aan de rechterzijde van de horlogekast. Daarmee kun je een stapje terug doen in de menu’s of direct kiezen om naar het thuisscherm te gaan. Het apparaatje is stof- en waterdicht en beschikt over een speaker en microfoon, zodat het ook mogelijk is om een telefoongesprek te voeren via het horloge.

Nieuwe processor en veel opslag

De Watch 4-smartwatches draaien op een vernieuwde processor die door Samsung zelf ontwikkeld is. Zo voelt het geheel een stuk sneller aan en ook apps starten vlotter op. Er is meer RAM aanwezig en een enkele acculading is genoeg voor zo’n drie dagen gebruik. Laad je het horloge een half uur op, dan kun je er weer zo’n 10 uur mee vooruit.

Alle denkbare sensoren aanwezig

De Galaxy Watch 4 is weer afgetopt met sensoren, zodat je alles bij kunt houden. Denk daarbij aan gps, zodat je gewoon kunt sporten zonder je telefoon op zak te hebben. Ook een hartslagmeter, stappenteller en sensoren om je slaap bij te houden zijn van de partij. Net als bij de Watch 3 kun je ook het zuurstofgehalte van het bloed meten, perfect voor de fanatieke sporter.

Ook heeft Samsung de Body Composition-tool gepresenteerd, waarmee je alles over jouw lichaam tot in detail checkt. Zo weet je precies wat het percentage lichaamswater is of je spiermassa. Ook kun je denken aan het rustmetabolisme of natuurlijk vetpercentage.

Samsung Galaxy Watch 4

Accu, prijs en beste deals

De accucapaciteit verschilt per model, want er komen twee groottes op de markt. De kleinste heeft een kast van 40 millimeter en komt op de markt in het zwart, zilver en roségoud. Het model met 44mm-kast is verkrijgbaar in het zwart, groen en zilver. De instapprijs (40mm) bedraagt 269 euro, het duurdere model kost 299 euro. De presentatie vond plaats op 11 augustus 2021 en de Watch 4 lag vanaf 27 augustus in de winkels.

Pre-order de Samsung Galaxy Watch 4:

• Pre-order bij Samsung
• Pre-order bij Coolblue
• Pre-order bij MediaMarkt
• Pre-order bij Bol.com

Check ook andere smartwatches van Samsung: Samsung Galaxy Watch 4 Classic, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch Active, Samsung Galaxy Watch Active 2 of neem natuurlijk een kijkje op onze wearables-pagina met nog meer informatie.

Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Watch 4 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's