Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4

Let op: Samsung moet de Galaxy Watch 4 nog aankondigen. Dit gebeurt waarschijnlijk in augustus 2021. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy Watch 4. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

De Samsung Galaxy Watch 4 wordt wordt de nieuwe 2021-smartwatch van de fabrikant en gaan we zien in augustus 2021. Het apparaat borduurt voort op de Samsung Galaxy Watch 3, maar kent wel verschillende nieuwigheden. De grootste is het besturingssysteem wat totaal anders is dan zijn voorganger. Op deze Galaxy Watch 4-pagina lees je alles alvast over de wearable.

Lees verder na de advertentie.

Draait op het nieuwe One UI Watch

Voorheen draaiden smartwatches van Samsung op het zelf ontwikkelde Tizen, maar bij de Galaxy Watch 4-serie is dat totaal veranderd. Samen met de Galaxy Watch 4 Active is dit slimme horloge de eerste die uitgeleverd wordt met One UI Watch. Dat nieuwe besturingssysteem voor wearables werd aangekondigd op 28 juni 2021 en biedt verschillende nieuwigheden.

Voor deze software heeft Samsung de handen ineen geslagen met Google (en Fitbit), maar nog niet alle details ervan zijn bekend. Het doel van de fabrikant is om hiermee een uitgebreid ecosysteem te creëren voor Galaxy-apparaten. Installeer je bijvoorbeeld een app op je smartphone, dan wordt ‘ie ook automatisch op je Watch 4 geïnstalleerd.

Een fijne bijkomstigheid is dat je huidige Wear OS-applicaties ook gewoon kunt installeren en gebruiken op One UI Watch. Zo kun je op de Galaxy Watch 4 opeens een stuk meer applicaties installeren dan met Tizen OS kon. Zo kun je aan de slag met apps als Spotify of Google Maps, maar ook allerlei digitale wijzerplaten instellen en gebruiken.

Samsung Galaxy Watch 4 renders

Bediening dankzij rond aanraakscherm

We verwachten dat de Galaxy Watch 4 weer in twee formaten te verkrijgen is, die beide te bedienen zijn via het ronde touchscreen. Of Samsung weer kiest voor een draaibare bezel om de horlogekast is nog onbekend. Via aanrakingen navigeer je zo snel door de menu’s, instellingen en lijst met applicaties. Natuurlijk kun je daarmee ook apps bedienen.

Ook zijn er weer twee fysieke knoppen aanwezig aan de rechterzijde van de horlogekast. Daarmee kun je een stapje terug doen in de menu’s of direct kiezen om naar het thuisscherm te gaan. Verdere details over water- en stofdichtheid of de aanwezigheid van een wifi en lte-model zijn nog onbekend. Wel gaan we er vanuit dat het horloge beschikt over een speaker en microfoon, zodat het ook mogelijk is om een telefoongesprek te voeren via het horloge.

Bomvol sensoren

De Galaxy Watch 4 zal weer bomvol zitten met sensoren, zodat je alles bij kunt houden. Denk daarbij aan gps, zodat je gewoon kunt sporten zonder je telefoon op zak te hebben. Ook een hartslagmeter, stappenteller en sensoren om je slaap bij te houden zijn van de partij. Net als bij de Watch 3 zul je vast en zeker ook het zuurstofgehalte van het bloed kunnen meten, perfect voor de fanatieke sporter. Verdere etails over workouts en sportschema’s zijn nog onbekend.

Samsung Galaxy Watch 4 renders

Accu, prijs en beste deals

Specificaties zoals de accucapaciteit zijn nog onbekend. Daarbij is het ook nog de vraag wat het nieuwe besturingssysteem voor invloed heeft op de batterijprestaties. Adviesprijzen zijn nog niet genoemd, maar we kennen die wel van de Galaxy Watch 3 en kunnen daardoor dus een schatting doen. De Watch 3 41mm heeft een adviesprijs van 429 euro, terwijl het 45mm-model 459 euro moest opbrengen. Inmiddels zijn beide horloges al flink in prijs gezakt, waardoor je nu zo’n 200 tot 250 euro kwijt bent.

Check ook andere smartwatches: Samsung Galaxy Watch Active 4, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Watch Active 2, Samsung Galaxy Watch of de Samsung Galaxy Watch Active. Vergeet ook geen kijkje te nemen op onze wearables-pagina met nog meer informatie.

Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Watch 4 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's