Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Watch 4 Classic is gepresenteerd op een groots evenement in augustus 2021. Naast deze smartwatch werd daar ook de normale Samsung Galaxy Watch 4 gepresenteerd samen met twee nieuwe foldables. Benieuwd naar die vouwbare toestellen check dan de toestelpagina’s van de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Samsung Galaxy Z Flip 3. Op deze pagina check je echter alles over de Watch 4 Classic.

Nieuw besturingssysteem: One UI Watch

Fabrikant Samsung heeft het budget en mogelijkheden om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen voor haar wearables. Voor de Watch Series 4 werkte het bedrijf samen met Google aan One UI Watch. Dat werd eind juni 2021 aangekondigd en is iets heel anders dan het eigen Tizen OS, wat Samsung voorheen gebruikte.

Zo had Tizen OS veel minder mogelijkheden qua applicaties die ervoor te downloaden zijn. Op One UI Watch kun je namelijk gewoon gebruikmaken van de duizenden apps die inmiddels zijn ontwikkeld voor Wear OS van Google. Navigeren doe je makkelijk met Google Maps, muziek luister je via Spotify of je houd alles bij wat betreft je sportactiviteiten met een van de bekende apps. Het eigen maken van het horloge door een eigen digitale wijzerplaat samen te stellen is zo ook makkelijker.

Samsung wil met One UI Watch verder bouwen aan een ecosysteem voor alle Galaxy-apparaten. Installeer je op je smartphone een applicatie, dan is die ook gelijk te gebruiken op je horloge. Natuurlijk zijn ook de eigen apps van Samsung gewoon beschikbaar. Denk daarbij aan SmartThings of de digitale butler Bixby.

Lees verder na de advertentie.

samsung galaxy watch 4 officieel

Bediening via ronde scherm of roterende bezel

Van de Galaxy Watch Classic 4 komen er twee formaten op de markt, die ook wat zullen verschillen qua accucapaciteit. De bediening werkt veelal via het ronde touchscreen. Zo veeg je door instellingen en menu’s of selecteer je bepaalde keuzes in een app. Ook kun je de fysieke roterende bezel gebruiken om door menu’s te scrollen. Tot slot kun je natuurlijk ook Bixby oproepen om een commando uit te voeren.

De rechterkant van de kast biedt ook nog plaats aan twee fysieke knoppen, die je ook gebruikt om door het apparaatje te navigeren. Zo kun je snel naar het thuisscherm of doe je een stapje terug in een van de menu’s. Een gesprek voeren via het horloge is dankzij de ingebouwde microfoon en speaker wel mogelijk

Krachtig genoeg voor elke taak

Samsung heeft speciaal voor de Galaxy Watch 4-reeks een nieuwe processor ontwikkeld. Deze chip is een stuk sneller, waardoor apps sneller openen. Er is meer werkgeheugen aan boord en ook op het gebied van accuprestaties heb je niks te klagen. Het horloge gaat op een volle lading maximaal 40 uur mee. Hang je ‘m 30 minuten aan de lader, dan kan die zo weer tien uur mee.

Het amoled-scherm heeft een resolutie van 450 bij 450 pixels en er is 16GB interne opslag aanwezig. Dat gebruik je bijvoorbeeld voor het opslaan van muziek of het installeren van applicaties. Ook zijn er varianten verkrijgbaar met ondersteuning voor eSim.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Genoeg sensoren voor de actieveling

Samsung stopt de Watch Classic 4 weer bomvol met sensoren, zodat je alles direct vanaf je pols kunt aflezen en meten. Ga je een stuk wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld fietsen? Dankzij de ingebouwde gps-sensor hoef je nooit meer je telefoon op zak te hebben om de route achteraf te kunnen inzien.

Ook is de BioActive Sensor aan boord, een zogenaamde 3-in-1-sensor. Daarmee meet je de bloedruk en hartslag, maar ook het zuurstofpercentage van het bloed. Via de nieuwe Body Composition-tool kun je de samenstelling van jouw lichaam in kaart brengen. Zo weet je precies wat het vetpercentage is, of bijvoorbeeld het percentage lichaamswater, de spiermassa of het rustmetabolisme.

Prijs Samsung Galaxy Watch Classic 4

De Galaxy Watch 4 Classic is gepresenteerd op 11 augustus 2021 en ligt vanaf 27 augustus in de winkels. Je hebt keuze uit een zwarte en zilveren variant in twee maten. Het exemplaar met horlogekast van 42mm heeft een adviesprijs van 369 euro, het 46mm-model kost 399 euro.

Pre-order de Samsung Galaxy Watch 4 Classic:

• Pre-order bij Samsung
• Pre-order bij Coolblue
• Pre-order bij MediaMarkt
• Pre-order bij Bol.com

Check ook andere smartwatches van Samsung: Samsung Galaxy Watch 4, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch Active, Samsung Galaxy Watch Active 2 of neem natuurlijk een kijkje op onze wearables-pagina met nog meer informatie.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Watch 4 Classic prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's