De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Gear S2

Samsung Gear S2: nieuwe smartwatch komt in twee versies

De Samsung Gear S2 is de opvolger van de originele Gear S die Samsung in de herfst van 2014 uitbracht. Het nieuwe horloge werkt wederom met Tizen OS en is daardoor alleen met Galaxy-telefoons compatibel. De Gear S2 heeft een wat ronder en traditioneler design dan zijn voorganger en een iets kleiner 1,2 inch-scherm. Dit heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels en een amoled-paneel, waardoor het lekker scherp en helder oogt.

De Gear S2 is beschikbaar in twee modellen: Gear S2 en Gear S2 classic. Laatstgenoemde heeft een zwarte afwerking en een lederen band, de normale Gear S2 heeft een donkergrijze horlogeplaat en -band of een zilveren plaat en witte band. De Gear S2 meet 42,3 bij 49,8 bij 11,4 millimeter en weegt 47 gram, De classic meet 39,9 bij 43,6 bij 11,4 millimeter en weegt 42 gram. Beide modellen zijn stof- en waterbestendig en hebben polsbandjes die verwisselbaar zijn.

Meer over de Samsung Gear S2

Lees verder na de advertentie.

De onthulling van de Samsung Gear S2 kwam niet als een verrassing: tijdens de presentatie van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ werd immers al kort stilgestaan bij het ronde horloge en de bijzondere interface waarvan dit is voorzien (en die wat wegheeft van de Apple Watch). Beide modellen zijn stof- en waterbestendig en voorzien van een hartslagmeter en een 250 mAh-accu. Die moet garantstaan voor een accuduur van twee ¡ drie dagen.

samsung gear s2 officieel

De bediening van de smartwatch verloopt middels het touchscreen of door te draaien aan de ring rondom het beeldscherm. Het super-amoled-display is rond, meet 1,2 inch en heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels. Verder draait de Gear S2 op de laatste versie van Tizen OS, Samsungs eigen platform dat vooralsnog enkel met Galaxy-toestellen werkt. Het apparaatje wordt aangedreven door een 1GHz dualcore-processor. Daarnaast is er 4GB aan opslaggeheugen en 512MB aan werkgeheugen aanwezig.

Samsung over de Gear S2

“Met de Gear S2 willen we het mensen nog gemakkelijker en leuker maken om technologie te gebruiken“, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Met de beste gebruikerservaring en een rond ontwerp doet onze nieuwe smartwatch denken aan een traditioneel horloge, maar dan bomvol mogelijkheden. Of je nu op de fiets zit en van muziek wilt wisselen of een belangrijke mail wilt doorsturen naar een collega, het kan. Met deze smartwatch haal je het meeste uit je leven.“

Samsung Gear S2 release en prijs

De Samsung Gear S2 release in Nederland vindt plaats op 30 oktober 2015. De smartwatch heeft een adviesprijs van 349 euro en voor apart verkrijgbare polsbandjes betaal je 40 euro. Houd deze pagina in de gaten voor de beste Samsung Gear S2 prijzen en aanbiedingen.

Conclusie Asus ZenWatch 2 vs Samsung Gear S2

De  Asus ZenWatch 2 en Samsung Gear S2 verschillen sterk, zowel qua prijs, design als mogelijkheden.  De Samsung Gear S2 is een forse verbetering van de lompe Gear S. Het scherm  is stijlvoller, Tizen OS heeft een forse upgrade gekregen en langzaam maar zeker komt er uitgebreidere  ondersteuning voor Android-apps. De Gear S2 toont wat de mogelijkheden van een smartwatch in de toekomst kunnen zijn. Op dit moment is de smartwatch vooral handig bij het aflezen van notificaties, zo hoef je niet de hele tijd je smartphone tevoorschijn te toveren, en bij het bijhouden van je bewegingsactiviteiten.  De vraag is echter of dat de hoge prijs van (minimaal) 349 euro rechtvaardigt. De Asus ZenWatch 2 biedt voor de helft van de prijs een vergelijkbare gebruikservaring en ziet er minstens zo mooi uit als de Gear S2. Bovendien zijn er veel meer apps voor het horloge beschikbaar en is er zelfs (zij het beperkte) ondersteuning voor iOS. Over het geheel genomen is de ZenWatch 2 wat ons betreft een betere deal.

Lees onze volledige review:  Asus ZenWatch 2 vs Samsung Gear S2: smartwatches vergeleken

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Gear S2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu