Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Spotify arriveert op Samsung Gear S2 en Gear S3

Erwin Vogelaar
19 december 2016, 21:03
2 min leestijd
Spotify arriveert op Samsung Gear S2 en Gear S3

Goed nieuws als je een Samsung-smartwatch draagt, want eindelijk is Spotify beschikbaar voor de Gear S2 en zijn opvolger. De Spotify Gear S3 app zet de volledige muziekbibliotheek op je pols.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Gear S3

Een groot nadeel van het feit dat de smartwatches van Samsung niet op Android Wear maar Tizen draaien, is het gebrek van apps. Nieuwe apps komen maar erg langzaam uit voor het besturingssysteem. Maar vandaag is er in ieder geval goed nieuws voor als je nieuwe functies wil op je horloge, want Spotify is eindelijk beschikbaar voor zowel de Gear S2 als de Gear S3.

spotify gear s3

Op dit moment gaat Android Wear niet heel sterk, want er komen nauwelijks nieuwe smartwatches met dit besturingssysteem uit. De Samsung Gear S3 is daarnaast een van de beste smartwatches die er op dit moment verkrijgbaar is. Meer daarover kun je lezen in onze Gear S3 review.

Spotify maakt gebruikt van de draaischijf op de horloges om goed te kunnen navigeren. Je kunt de schijf ook gebruiken om de muziek vooruit of achteruit te spoelen. Je kunt in de app uit playlists kiezen, naar het volgende nummer gaan en de muziek pauzeren.

Om Spotify op je horloge in remote modus te gebruiken, moet je ook Spotify op je smartphone hebben staan. De twee apps zullen dan met elkaar verbinden. Dan is je horloge een soort afstandsbediening. Toch kun je ook de stream modus gebruiken zonder smartphone, waardoor de audio uit het horloge komt of via een aangesloten bluetooth-speaker wordt afgespeeld. Hiervoor moet je jezelf dan wel inloggen op je horloge. De Spotify-app is te vinden in de Galaxy App Store, die je weer kunt vinden via de Gear Manager-app. Het is mogelijk dat de app nog niet in de winkel te vinden is, maar dan moet je nog eventjes geduld hebben. Uiterlijk eind deze week moet de app dan wel beschikbaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu