Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

In 5 stappen Android O installeren op een Pixel- of Nexus-toestel

Wouter Nijsen
18 mei 2017, 12:33
2 min leestijd
In 5 stappen Android O installeren op een Pixel- of Nexus-toestel

Door de Android O-bèta te installeren, krijg je als eerste de nieuwste testversies binnen op je Pixel- of Nexus-toestel. In dit artikel laten we zien hoe het bètaprogramma van Android precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Android O bèta downloaden: zo werkt het

Sinds Android 7.0 (Nougat) is het gemakkelijker om nieuwe Android-versies te testen voordat ze worden uitgebracht. Waar je voorheen software moest flashen op je toestel, is er tegenwoordig het een bètaprogramma. Schrijf je je hiervoor in, dan krijg je direct de nieuwste Android-versie en updates binnen.

Tijdens Google I/O 2017 liet het bedrijf weten dat het bètaprogramma voor Android O – dat later dit jaar officieel verschijnt – is gestart. Tot die tijd kun je testversies op je Pixel- of Nexus-toestel installeren om alvast kennis te maken met de nieuwste features. Hoewel het inschrijven simpel is, moet je wel op een aantal zaken letten. Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

  1. Ga op je pc of Mac naar deze website en check of je Android-toestel geschikt is voor het bètaprogramma. Android O is op de Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus Player te installeren;
  2. Klik op ‘Apparaat registreren’ en ga akkoord met de voorwaarden. Je apparaat wordt nu gekoppeld aan het bètaprogramma;
  3. In veel gevallen ontvang je direct een melding op je toestel dat er een update voor je klaarstaat. Is dit niet het geval, ga dan naar ‘Instellingen > Over de telefoon > Software-updates’;
  4. Download en installeer Android O en wacht tot het proces is voltooid. Dit kan een kwartier tot een halfuur duren;
  5. Wacht tot je telefoon opnieuw is opgestart, waarna je met Android O aan de slag kan.

Uitschrijven voor het bètaprogramma

Houd er rekening mee dat de testversies van Android O nog fouten bevatten en ervoor kunnen zorgen dat je tegen gekke bugs aanloopt, of dat je telefoon ineens opnieuw opstart. Google brengt de komende maanden verschillende bètaversies uit waarmee de kwaliteit en stabiliteit van het besturingssysteem wordt verbeterd.

Heb je last van de fouten en wil je terug naar de ‘normale’ versie van Android, dan kun je je uitschrijven. Hiervoor ga je naar deze pagina en klik je onderaan op ‘Registratie van apparaat ongedaan maken’. Vervolgens wordt er een over-the-air-update naar je toestel gestuurd om terug te gaan naar een stabiele Android-versie. Let op: alle gebruikersgegevens worden tijdens dit proces gewist, dus het is slim om vooraf een back-up van je gegevens te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu