De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo installeer je Android 8.1 (Oreo) op je Google Pixel- of Nexus-toestel

Thomas Haenen
6 december 2017, 9:12
2 min leestijd
Zo installeer je Android 8.1 (Oreo) op je Google Pixel- of Nexus-toestel

Na verschillende Developer Previews heeft Google eindelijk de definitieve versie van Android 8.1 (Oreo) vrijgegeven. Dit is hoe je de update op jouw Google Pixel of Nexus-smartphone installeert.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1-update installeren doe je zo

Google heeft de definitieve versie van Android 8.1 vrijgegeven. Hoewel de meeste fabrikanten de software eerst moeten aanpassen voor hun smartphones, kan een handjevol al direct aan de slag. Bezitters van de Google Pixel 2, Pixel, Pixel XL, Nexus 6P en Nexus 5X kunnen direct de update installeren. Ook voor de Pixel C-tablet en Nexus Player is Oreo beschikbaar.

Download Android 8.1 (Oreo) over-the-air

Heb je één van deze toestellen, dan ontvang je automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat. Als het goed is gebeurt dat binnen nu en een paar dagen. Eventueel kun je ook handmatig op de beschikbaarheid controleren. Dat doe je door bij de instellingen naar ‘Systeem’ te gaan en vervolgens onder ‘Systeemupdates’ voor ‘Controleren op update’ te kiezen.

Let op: het updatebestand is vrij fors. Het is dus aan te raden het via een wifi-verbinding te downloaden, zodat je databundel niet te snel leeg is. Hoewel er volgens Google geen bestanden verloren gaan tijdens de update, is het raadzaam toch een back-up te maken van eventueel belangrijke gegevens.

Installeer een factory image

Mocht je niet willen wachten, dan kun je ook zelf de zogenaamde factory images van de updates installeren. Dat raden we eigenlijk af, omdat je dan ook alle bestanden op je smartphone kwijt raakt. Hierdoor moet je dus alle apps opnieuw installeren. Bovendien is het een relatief ingewikkeld proces. Volg onze instructies voor installeren van een factory image voor meer informatie.

Android 8.1 (Oreo) biedt vooral kleine verbeteringen op de achtergrond. Wel krijg je nu accu-informatie te zien bij bluetooth-apparaten, en is het grote ‘hamburgeremojiprobleem‘ opgelost. Heb je niet één van de bovenstaande toestellen, dan zul je nog iets langer moeten wachten. Veel fabrikanten hebben nog niet eens Android 8.0 uitgerold, waardoor 8.1 nog wel even gaat duren.

→ Lees ook ons Android Oreo update-overzicht om te zien wanneer jouw smartphone aan de beurt is

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu