De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update: Google werkt aan oplossing voor verdwijnende Pixel-foto’s

Erwin Vogelaar
23 oktober 2018, 8:43
2 min leestijd
Update: Google werkt aan oplossing voor verdwijnende Pixel-foto’s

De verschillende generaties Pixel-smartphones van Google hebben een probleem: ze slaan niet alle foto’s op. Zo zorg je dat jouw Pixel toch elk kiekje bewaart.

Lees verder na de advertentie.

Alle Google Pixel foto’s opslaan

Update (23 oktober): Google zegt inmiddels op de hoogte te zijn van de vervelende bug die soms willekeurige foto’s verwijdert op Pixel-toestellen. “We rollen binnen enkele weken een software-update uit die het relatief zeldzame probleem oplost met foto’s die niet correct opgeslagen worden,” zo laat Google weten in een statement. Voorlopig kunnen Google Pixel-gebruikers het beste nog even onderstaande oplossing proberen.

Origineel bericht: Google legt met de nieuwe Pixel 3 de focus compleet op de camera. Tijdens het Made by Google 2018-evenement was de het toestel op de eerste plaats een apparaat voor foto’s en daarna pas een telefoon. Toch heeft de Pixel 3 een vervelend probleem: niet elke foto wordt opgeslagen.

Dit probleem is niet nieuw voor de Pixel 3. Gebruikers van de vorige Pixel-smartphones en zelfs Nexus-smartphones klagen over dezelfde bug. Het gaat om de laatste foto’s die worden gemaakt, voordat de gebruiker wisselt van app of het toestel wegstopt.

google pixel foto's

Over dit probleem wordt geklaagd op onder andere Reddit, Twitter en het Google-forum. Op die plekken wordt ook gemopperd dat de bug op andere Android-smartphones voorkomt. Het is echter niet duidelijk of dit om hetzelfde probleem gaat.

De oplossing

Het is te hopen dat Google deze bug oplost via een update, maar aangezien het probleem blijkbaar al jaren meegaat is dat niet waarschijnlijk. Gelukkig kun je er zelf wat aan doen.

Er lijken twee oplossingen te werken. Allereerst kun je ervoor kiezen om de camera-app open te laten staan na het maken van een foto totdat het toestel al zijn berekeningen heeft gedaan.

Een meer praktische oplossing is om de batterij-optimalisatie voor de camera-app uit te schakelen. Volg daarvoor de volgende stappen.

  1. Ga naar het instellingenmenu;
  2. Kies voor ‘Batterij’ en vervolgens ‘Batterijoptimalisatie’;
  3. Zoek de camera-app en schakel batterijoptimalisatie uit.

Hierdoor kan de app alle berekeningen op de achtergrond doen, zonder tegen problemen aan te lopen waardoor de foto niet wordt opgeslagen.

Meer over de Pixel 3

Officieel komen de nieuwe smartphones van Google niet naar Nederland, maar toch kun je een Pixel 3 kopen via grijze import. Voor deze vijf toffe Pixel 3 features is dat mogelijk de moeite waard.

Lees het laatste nieuws over de Pixel 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu