Het is soms enorm vervelend om meldingen van Android-apps te krijgen die je eigenlijk niet wil zien. Gelukkig is het mogelijk om deze meldingen per app uit te schakelen.
App meldingen uitzetten in Android
Apps kunnen meldingen tonen in de notificatiebalk, waar de gebruiker niet altijd de controle over heeft. Soms is het uitschakelen van meldingen mogelijk via de instellingen van een app, maar dat is ook soms niet het geval. Daarom laat Android Planet zien hoe je dit handmatig kunt forceren. Wel zo handig, want zo voorkom je bijvoorbeeld dat een app of game je plat spamt met een doorgaande stroom meldingen. Gelukkig is het heel makkelijk om dit uit te schakelen.
Het uitschakelen van meldingen in Android kan enorm handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan notificaties van games, die je vragen om een in-app aankoop te doen, of continue meldingen van Gmail en Instagram bij elk nieuw bericht. Deze notificaties kun je via de onderstaande drie stappen heel gemakkelijk uitschakelen.
- Ga naar Instellingen en vervolgens naar ‘Apps’;
- Scrol door de lijst met alle apps, en klik op de app waarvan je de notificaties niet meer wil zien;
- Druk op ‘Meldingen uitschakelen’ of ‘Meldingen’ en geef vervolgens aan dat je geen notificaties meer wil zien.
Meldingen uitschakelen via notificaties
In recente versies van Android, zoals Android Oreo en Android Pie, is het nog makkelijker gemaakt. Krijg je een melding van een vervelende app, tik dan op de notificatie en houd even ingedrukt. Afhankelijk van welk merk smartphone je gebruikt, kun je direct vanuit daar de meldingen aanpassen.
Zo laat de OnePlus 7 Pro je simpelweg kiezen of je wel of geen meldingen meer wil ontvangen, terwijl sommige Samsung-smartphones zoals de Galaxy S10 een keuze bieden om specifieke meldingen met of zonder geluid door te geven.
Je kunt ook naar de uitgebreide instellingen van de app gaan, waar je bijvoorbeeld instelt of het notificatielampje mag branden bij een melding, of dat een app de niet storen-modus mag overschrijden. Dit werkt ook op oudere smartphones met Android 6.0 (Marshmallow) en Android 7.0 (Nougat).
→ Op zoek naar meer? Check dan ons overzicht met handige Android-tips! Ben je juist op zoek naar een nieuw toestel? Check dan ons overzicht met de beste Android smartphones van dit moment.