In 3 stappen app-meldingen uitzetten in Android
Wouter Nijsen

Het is soms enorm vervelend om meldingen van Android-apps te krijgen die je eigenlijk niet wilt zien. Het is echter mogelijk om deze meldingen per app uit te schakelen.

Apps kunnen meldingen tonen in de notificatiebalk, waar de gebruiker niet altijd de controle over heeft. Soms is het uitschakelen van meldingen mogelijk via de instellingen van een app, maar dat is ook soms niet het geval. Daarom laat Android Planet zien hoe je dit handmatig kunt forceren.

Ben je juist op zoek naar een nieuw toestel? Check dan ons overzicht met de beste Android smartphones van dit moment.

App meldingen uitzetten in Android

app meldingen uitzettenHet uitschakelen van meldingen in Android kan enorm handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan notificaties van games, die je vragen om een in-app aankoop te doen? Of al die meldingen van Facebook en Twitter? Deze notificaties kun je via de onderstaande drie stappen heel gemakkelijk uitschakelen.

  1. Ga naar Instellingen en vervolgens naar ‘Apps’;
  2. Scrol door de lijst met alle apps, en klik op de app waarvan je de notificaties niet meer wilt zien;
  3. Druk op ‘Meldingen uitschakelen’ of ‘Meldingen’ en geef vervolgens aan dat je geen notificaties meer wilt zien.

Vanaf Android Lollipop is app meldingen uitzetten nog iets gemakkelijker gemaakt. Krijg je een melding van een vervelende app, tik dan op de notificatie en houd even ingedrukt. Vervolgens verschijnt er een menu met drie opties: meldingen zonder geluid weergeven, alle meldingen blokkeren of niet zonder geluid weergeven of blokkeren. In dit geval druk je op ‘Alle meldingen blokkeren’ om de notificaties uit te zetten.

app meldingen uitzetten

Je kunt ook naar de uitgebreide instellingen van de app gaan, waar je bijvoorbeeld instelt of het notificatielampje mag branden bij een melding, of dat een app de niet storen-modus mag overschrijden. Dit werkt ook op Android 6.0 (Marshmallow) en Android 7.0 (Nougat).

→ Op zoek naar meer? Check dan ons overzicht met handige Android-tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.