Zo verwijder je apparaten die toegang tot je Google-account hebben

Wouter Nijsen
30 oktober 2019, 15:15
2 min leestijd
Zo verwijder je apparaten die toegang tot je Google-account hebben

Als je regelmatig wisselt tussen (mobiele) apparaten en inlogt met je Google-account, kan het voorkomen dat je vergeet welke toestellen precies toegang tot dat account hebben. We laten je zien hoe je je apparaten beheert en eventueel verwijdert.

Google-account beheren

google account beheren

Google heeft een handige pagina waar je kunt checken welke apparaten (smartphones, tablets, pc’s e.d.) toegang hebben tot je Google-account. In een lijst zie je alle toestellen die de afgelopen 28 dagen toegang tot je account hebben gehad, of momenteel zijn ingelogd.

Bovendien kun je controleren vanaf welke locatie en met welke browser er is ingelogd. Het overzicht is handig om erachter te komen of er verdachte activiteiten met je Google-account hebben plaatsgevonden.

Wil je gekoppelde apparaten checken en deze eventueel de toegang tot je Google-account ontzeggen, doorloop dan de volgende stappen:

  1. Open de browser op je pc of Mac en surf naar deze Google-pagina;
  2. Log in met je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan;
  3. Je ziet nu een overzicht van alle apparaten die toegang hebben tot je Google-account;
  4. Klik op een toestel en vervolgens op ‘Verwijderen’ om de toegang tot je account te ontzeggen.

Google-account beveiligen

Zie je iets verdachts, dan is het goed om een beveiligingscheck te doen door naar deze pagina te gaan. Hier heb je de optie om het wachtwoord van je Google-account te veranderen, de herstelinformatie en accountrechten te checken of de Gmail-instellingen te controleren. Wil je je Google-account goed beveiligen, dan raden we je aan om tweestapsverificatie in te schakelen. Tweestapsverificatie legt een extra beveiligingslaag over je account, door bij het inloggen te vragen naar een code.

Al een tijdje is het bij Google-accounts niet meer nodig om een code in te voeren. Wanneer je Google Prompt gebruikt, dan wordt de code vervangen door een bevestiging op je smartphone. Hier dien je simpelweg op te drukken om veiliger in te loggen.

Lees het laatste nieuws over Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's