Tip: zo beheer en stop je je Play Store-abonnementen

Via de Google Play Store kun je abonnementen nemen op allerlei apps, zoals Netflix, Spotify en Google Drive. Het bedrijf maakt het voortaan makkelijker om die abonnementen bij te houden direct vanuit de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Play Store-abonnementen aanpassen

De Google Play Store biedt al langer een optie om je abonnementen bij te houden, maar tot nu toe was dat overzicht niet altijd even overzichtelijk. Nu heeft het een prominente plek gekregen: open je het zijmenu, dan vind je daar direct een knop voor ‘Abonnementen’.

Vervolgens krijg je een lijst te zien met alle apps waar je een vast wekelijks, maandelijks of jaarlijks bedrag voor betaalt. Google vertelt je hoeveel je betaalt, wanneer de volgende betaling is en wat je precies voor het abonnement krijgt. Klik je verder, dan kun je de betaalmethode aanpassen of een ‘backup-methode’ kiezen, mocht je creditcard soms weigeren.

Let wel: niet elke app met een abonnement is in de lijst terug te vinden. Google toont namelijk alleen de abonnementen die via de Play Store lopen. Betaal je bijvoorbeeld maandelijks voor Spotify of Netflix, maar is die aankoop via je desktop of tablet gemaakt? Dan staat het abonnement niet in de Play Store, en moet je het via de website van de dienst aanpassen of stopzetten.

Ontdek populaire Android-abonnementen

Heb je op dit moment geen applicaties met abonnement, dan helpt Google je nieuwe diensten te ontdekken. Open het overzicht en druk op ‘Aan de slag’ voor een lijst van de populairste apps. Daar vind je een flink divers aanbod, van games die regelmatig nieuwe levels uitbrengen tot chatdiensten tot educatieve apps.

Met de aanpassingen maakt Google het ook makkelijker voor ontwikkelaars om apps en abonnementen te verbeteren. De Play Store vraagt je namelijk waarom je een abonnement stopzet. Ben je ontevreden met de dienst die geboden werd, waren er technische problemen of was het simpelweg te duur? Je antwoord wordt doorgegeven aan de ontwikkelaars, die vervolgens met je feedback aan de slag kunnen.

Lees meer over de Google Play Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.