Dit moet je weten over de Xiaomi Redmi 8

De Xiaomi Redmi 8 is en erg voordelige smartphone voor wie niet veel wil uitgeven. Zoals we van Xiaomi gewend zijn, krijg je voor een klein prijsje toch heel wat. Het toestel kan zich meten met budget-smartphones zoals de Motorola G7 Play, de Nokia 4.2 of de Samsung Galaxy A10. Geen van die toestellen heeft echter zo’n grote accu als deze Xiaomi.

Pluspunten Xiaomi Redmi 8

  • Bijzonder grote accu, gaat dagen mee
  • Erg voordelig
  • Compleet toestel

Minpunten Xiaomi Redmi 8

  • Scherm met vrij lage resolutie
  • Draait op oude versie van Android

Xiaomi Redmi 8

Grote accu in Redmi

Als je de Redmi 8 ‘s ochtends vol meeneemt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat de batterij halverwege de dag leeg is. Xiaomi heeft het toestel namelijk uitgerust met een batterij die een capaciteit heeft van 5000 mAh. Dat is bijzonder groot, en was tot voor kort voorbehouden aan speciale ‘Power’-uitvoeringen van smartphones. Denk daarbij aan de Samsung Galaxy M20 Power of de Motorola G7 Power.

Xiaomi stopt dit dus gewoon in een voordelige smartphone. Tussentijds opladen kun je daardoor tot een minimum beperken. Mocht de accu toch eens leeg zijn, dan kun je ‘m snel opladen via usb-c.

Scherm en camera

Verder is de Xiaomi een weinig opzienbarende budget-smartphone. Zo heeft het 6,2 inch grote lcd-scherm een niet al te hoge resolutie van 1520 bij 720 pixels. Dat levert voldoende scherpe beelden op, maar voor een paar tientjes meer kun je ook smartphones krijgen met mooie full hd-schermen.

De Xiaomi Redmi 8 heeft de beschikking over een dubbele camera aan de achterkant. De hoofdcamera is maakt foto’s met een 12 megapixel-resolutie. Deze wordt bijgestaan door een extra camera die diepte-informatie vastlegt. Daarmee kun je foto’s voorzien van een bokeh-effect, waarbij de achtergrond mooi onscherp wordt.

Overige specificaties Xiaomi Redmi 8

Voor wie een dubbele camera overbodig vindt, biedt Xiaomi ook nog de Redmi 8A. Dit toestel is vrijwel identiek aan deze Redmi 8, op de camera na. De Redmi 8A beschikt over een enkele 12 megapixel-camera en heeft geen vingerafdrukscanner op de achterkant.

Dit toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 439-processor. Een niet heel krachtige chipset die voornamelijk bedoeld is voor goedkope smartphones. Qua opslaggeheugen kun je kiezen uit 32 of 64GB. Wie dat niet genoeg vindt, heeft de optie er een geheugenkaartje bij te gebruiken.

Android 9 op Remi 8

De Xiaomi Redmi 8 draait aanvankelijk op besturingssysteem Android 9.0 (Pie). Of er een update komt naar het nieuwe Android 10, en wanneer die dan komt, is niet bekend. Xiaomi levert ook dit toestel met de MIUI-software, waardoor Android een compleet ander, meer kleurrijk uiterlijk krijgt.

Dit toestel koop je als je… een goedkope smartphone zoekt die je niet zo vaak hoeft op te laden.

Xiaomi Redmi 8
Xiaomi Redmi 8
Welke Xiaomi Redmi 8 wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Redmi 8 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's