De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp krijgt binnenkort de mogelijkheid om te telefoneren

Wouter Nijsen
24 februari 2014, 14:41
2 min leestijd
WhatsApp laatst gezien

WhatsApp blijft onafgebroken de nieuwskanalen domineren. De populaire berichtendienst geeft gebruikers later dit jaar de mogelijkheid om met elkaar te bellen. Dat liet Jan Koum, ceo van WhatsApp, maandag in tijdens een persconferentie weten.

De ceo bevestigde op het Mobile World Congress in Barcelona dat de dienst in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komt voor iOS en Android. In een later stadium volgen andere besturingssystemen, zoals Windows Phone.

Lees verder na de advertentie.

Met de nieuwe functie gaat een wens van veel gebruikers in vervulling, meldt de CEO. Hoe bellen met WhatsApp precies zal gaan werken, liet Koum nog even in het midden. Het is al langer mogelijk om in chats korte spraakberichten te versturen. De nieuwe functie moet volgens de ceo volledige gesprekken mogelijk maken, waardoor gebruikers geheel gratis met elkaar kunnen bellen.

WhatsApp veel in het nieuws

De CEO onthulde dat de wereldberoemde berichtendienst inmiddels 465 miljoen actieve maandelijkse gebruikers telt en 330 miljoen dagelijkse gebruikers. WhatsApp domineert de laatste weken continu het nieuws. Zo werd het programma afgelopen weekend geveld door een grote storing. Gebruikers van over de hele wereld konden urenlang geen berichtjes versturen of ontvangen. Sinds een bètaversie kunnen gebruikers ook de WhatsApp laatst gezien-status verbergen.

Veel mensen stapten daardoor massaal over op Telegram, de nieuwe tegenhanger van WhatsApp. Het aantal Telegram gebruikers in Nederland steeg binnen één week naar meer dan 800.000.

Overname Facebook

Een week geleden werd bekend dat WhatsApp is overgenomen door Facebook voor een astronomisch bedrag van 16 miljard dollar. Dat komt neer op ruim 10 procent van de marktwaarde van het sociale platform. Androidplanet schetste in het achtergrondartikel WhatsApp Facebook overname het verhaal rondom de plotselinge overname.

Lees ook ons artikel over de WhatsApp Android-app met handige tips en trucs.

Wil je een WhatsApp-alternatief?

Lees ook de beste keuze voor een WhatsApp alternatief. Het laatste nieuws met betrekking tot de populaire chat-service lees je hieronder. Ook de Telegram Android-app is een populair alternatief.

Laatste WhatsApp nieuws

Download WhatsApp

Download: WhatsApp (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu