Hangouts 10.0 maakt bestanden delen snel en makkelijk

Lars Paymans
2 juni 2016, 12:32
2 min leestijd
Hangouts 10.0 maakt bestanden delen snel en makkelijk

Google heeft versie 10.0 van  Hangouts beschikbaar gemaakt. Deze versie maakt vooral het delen van bestanden met je favoriete contacten een stuk gemakkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Google Hangouts 10.0

Na het installeren van Google Hangouts 10.0 zul je direct merken dat het versturen van foto`s, video`s en links sneller gaan dan ooit, dankzij ondersteuning voor Eenvoudig Delen. Bij het delen van een bestand verschijnt er nu een handig scherm in beeld, waarin bovenin direct je meest gebruikte contactpersonen staan. Grote kans dat je hier ook het bestand naar wilde versturen. Andere apps ondersteunen de deelfunctie  al langer, dus is het fijn dat Hangouts er nu ook eindelijk mee aan de slag kan.

XDA ontdekte daarnaast in de code van versie 10 dat we in de nabije toekomst ook mensen aan groepsgesprekken kunnen toevoegen via een url. Door een link voor een groep aan te maken, hoef je deze alleen maar naar iemand te sturen om hem of haar aan het gesprek toe te voegen. Andere chat-apps als Telegam gebruiken deze functie al langer, en ook WhatsApp zou aan een soortgelijke optie werken.

Google heeft ervoor gekozen om van versie 8 direct naar 10 te springen. Kijk dus niet raar op als je denkt versie 9 van Hangouts gemist te hebben. Door deze update laat Google in ieder geval zien dat ze door nieuwe chat-apps Allo en Duo Hangouts nog niet vergeten zijn. Google benadrukte onlangs nog dat ze Hangouts ook zullen blijven ondersteunen, zelfs als Duo en Allo straks wereldwijd beschikbaar zijn.

De update voor Google Hangouts wordt geleidelijk uitgerold. Het kan dus gebeuren dat de update nog niet beschikbaar is, maar deze laat niet lang op zich wachten. Wil je niet op deze uitrol wachten? Dan kun je natuurlijk altijd nog het APK-bestand downloaden. Lees ook hoe je apk-bestanden installeert.

Download Google Hangouts in de Play Store (gratis)

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu