De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix-app downloadt voortaan automatisch nieuwe afleveringen

Michel van 't Klaphek
11 juli 2018, 8:55
2 min leestijd
Netflix-app downloadt voortaan automatisch nieuwe afleveringen

De Netflix-app krijgt er een optie bij waardoor bingewatchen nog makkelijker wordt. Voortaan worden afleveringen van je favoriete series namelijk automatisch gedownload, zodat jij altijd door kunt kijken.

Lees verder na de advertentie.

Netflix Smart Downloads: zo werkt het

Sinds Netflix zijn we bekend met het fenomeen van bingewatchen: meerdere aflevering of zelfs hele seizoenen van een serie in één zit bekijken. Dit ‘doorhalen’ is nu makkelijker geworden dankzij automatische downloads.

De ‘Smart Downloads’-functie is vooral bedoeld voor gebruikers van het openbaar vervoer, zegt het bedrijf. Zo werkt het: stel, je hebt de eerste drie afleveringen van een serie gedownload en hebt zojuist de eerste episode in de trein gezien. Zodra je op kantoor aankomt en met het wifi-netwerk verbindt. wordt deze video van je telefoon (of tablet) gewist, en aflevering 4 automatisch gedownload.

Op die manier hoef je zelf helemaal niet meer na te denken over welke series je offline kijkt. Smart Downloads zijn met name handig voor mensen met een beperkte databundel, die niet altijd onderweg Netflix-series kunnen kijken. Films kun je (nog) niet automatisch downloaden.

De update rolt vanaf vandaag uit en staat automatisch aan. Dat betekent dat nieuwe afleveringen automatisch gedownload worden. Wil je dit liever niet, bijvoorbeeld omdat je een aflevering nog een keer wilt kijken? Dan kun je Smart Downloads weer uitzetten. Ga hiervoor naar ‘App-instellingen’ en verschuif de schakelaar onder ‘Downloads’.

Alles over Netflix

Heb je een Netflix-abonnement, maar weet je niet wat je moet kijken? Bekijk dan onze maandelijkse Netflix-tips, waarin we voor ieders smaak mooie films en series op een rij zetten. Het lijkt er overigens op dat er binnenkort een nieuw Netflix Ultra-abonnement bijkomt, dat functies afsnoept van het huidige Premium-pakket. Hierdoor zouden veel gebruikers er op achteruit gaan.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu