Telegram schrapt ondersteuning voor oudere Android-smartphones

Thomas Haenen
3 januari 2017, 10:38
2 min leestijd
Telegram schrapt ondersteuning voor oudere Android-smartphones

Berichten-app Telegram biedt met de nieuwste update geen ondersteuning meer voor verouderde versies van Android. De kans dat jij getroffen wordt is gelukkig klein.

Lees verder na de advertentie.

Telegram Android 2.3-ondersteuning

Telegram vereist sinds kort dat je smartphone op Android 4.0 of nieuwer loopt. Daarmee is de ondersteuning voor Android 2.3 Gingerbread en Android 3.0 Honeycomb definitief geschrapt. Volgens de ontwikkelaars is de stap nodig om nieuwe features toe te kunnen voegen aan de app. Sommige functies zouden niet goed werken met de oude versie van Android.

Telegram Android 2.3-ondersteuning

Het besluit zal slechts een zeer gering aantal gebruikers treffen. Volgens de laatste distributiecijfers van Google loopt slechts 1,4% van alle Android-apparaten wereldwijd op één van de verouderde versies van het besturingssysteem. Android 2.3 verscheen dan ook ruim zes jaar geleden. Zelfs de oudste versie die nu ondersteund wordt, Android 4.0, gaat al meer dan vijf jaar mee.

Ook WhatsApp maakte onlangs al bekend dat het de ondersteuning voor oudere besturingssystemen zou schrappen. Net als Telegram zou de ondersteuning voor Android 2.3 gestopt worden. Ook oude versies van BlackBerry en Windows worden sinds kort niet meer ondersteund door WhatsApp.

Het grote verschil is dat Telegram-gebruikers die nu buiten de boot vallen nog alternatieve opties hebben. De berichtendienst werkt namelijk ook zonder smartphone in de buurt op je computer, zonder dat de app op je smartphone moet staan. Gebruikers kunnen Telegram in hun browser openen en de app blijven gebruiken als voorheen. Voor het gebruik van WhatsApp op je pc is een actieve installatie van de app op je smartphone vereist.

Telegram voor Android downloaden

Je kunt Telegram downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt dus nu op elk toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer. Recentelijk is de app onder andere voorzien van chatbots met games en IFTTT-integratie. Ook heeft een update de app sneller en mooier gemaakt.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu