De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Google Pixel 6

Google Pixel 6

Let op: de Google Pixel 6 is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande informatie is dan ook gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet voorziet deze pagina regelmatig van updates, namelijk wanneer er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Pixel 6 is het goedkopere model in de Pixel 6-serie en verschijnt later in 2021. Het toestel wordt vergezeld door de Google Pixel 6 Pro en valt op met zijn ontwerp en het gebruik van een ‘eigen’ processor.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 6 specificaties

De Google Pixel 6 volgt de Pixel 5 op en lijkt gemaakt van glas, met een opvallende camerabult op de achterkant. Het toestel krijgt meerdere kleuraccenten en een selfiecamera in een gaatje in het scherm. De vingerafdrukscanner zit onder het display. De Pixel 6 zou water- en stofdicht zijn en 5G-internet ondersteunen. Technische specificaties zijn op dit moment nog onduidelijk. Het lijkt er wel op dat de smartphone draadloos kan opladen, minimaal 8GB werkgeheugen heeft en twee cameralenzen op de achterkant gebruikt.

Interessant is de processor. Google zou namelijk zelf een Pixel-processor ontwikkeld hebben en die laten produceren door Samsung. De Pixel 6 moet het eerste apparaat worden met deze processor. Google zou de processor, die de codenaam GS101 Whitechapel draagt, later ook in Chromebooks willen plaatsen. In bestaande Pixel-telefoons tref je een Qualcomm-processor aan. Volgens de geruchten maakt de eigen processor de Pixel 6 klaar voor allerlei optimalisaties die Google niet kan uitvoeren met een Qualcomm-processor. Zo moet Android sneller en energiezuiniger werken en kan Google sneller en langer updates uitbrengen.

Google Pixel 6 Pro renders

Betere Pixel 6 Pro

Naast de Pixel 6 komt er ook een Pixel 6 Pro. Die heeft onder andere een extra camera op de achterkant. Het zou om een telelens gaan om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Veel dure smartphones hebben zo’n camera. Andere verbeteringen van de Pixel 6 Pro zijn nog onbekend. Het is mogelijk dat de smartphone meer werk- en opslaggeheugen heeft, maar dat is speculatie.

Android 12 en lange softwareondersteuning

Bij zijn release draait de Google Pixel 6 op Android 12, als eerste smartphone. Het toestel krijgt drie jaar updates, dus naar versies 13, 14 en 15. Ook kun je rekenen op drie jaar beveiligingsupdates, één per maand. Het updatebeleid van Google is hiermee lang en regelmatig, maar niet het beste. Zo belooft Samsung voor duurdere smartphones drie jaar versie-updates en vier of zelfs vijf jaar beveiligingsupdates.

Google Pixel 6 release en prijs

De Google Pixel 6 (Pro) wordt vermoedelijk in oktober 2021 aangekondigd op een Made by Google-evenement. Voorgaande Pixel-smartphones zijn ook in oktober gepresenteerd. Onduidelijk is hoe duur de Pixel 6 wordt. Zijn voorganger, de Pixel 5, verscheen voor 613 euro in Europa. Google verkoopt zijn Pixel-toestellen niet in Nederland en het lijkt erop dat de Pixel 6 hier ook niet officieel beschikbaar komt. Wel kun je hem straks sowieso via grijze import voor een iets hogere prijs aanschaffen bij Nederlandse (web)winkels.

Google Pixel 6

Google Pixel 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Google Pixel 6 prijzen. Bekijk alle Google smartphones.

Alle Google smartphones met prijzen
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's