De Pixel 6 is het meest betaalbare model in de Pixel 6-serie. Het toestel wordt vergezeld door de Google Pixel 6 Pro en valt op met zijn ontwerp en het gebruik van een ‘eigen’ processor. Op deze pagina lees je alles over de telefoon.
Lees verder na de advertentie.
Google Pixel 6 specificaties
De Google Pixel 6 volgt de Pixel 5 op en is gemaakt van glas, met een opvallende camerabult op de achterkant. Het toestel heeft meerdere kleuraccenten en een selfiecamera in een gaatje in het scherm. De vingerafdrukscanner zit onder het display. De Pixel 6 is water- en stofdicht en 5G-internet is ook aan boord.
Interessant is de processor. Google heeft deze namelijk zelf ontwikkeld en laten produceren door Samsung. In bestaande Pixel-telefoons tref je een Qualcomm-processor aan. Hij is zo’n 80 procent sneller dan de chip in de Pixel 5 en bovendien beter geschikt voor games.
Met deze eigen processor is de Pixel 6 klaar voor allerlei optimalisaties die Google niet kan uitvoeren met een Qualcomm-processor. Zo werkt Android sneller en energiezuiniger en kan Google sneller en langer updates uitbrengen. Het updatebeleid is ook flink verbeterd, waardoor je langer met de Pixel 6 kan doen.
De Google Pixel 6 in vogelvlucht
- Plat 6,4 inch oled-scherm met 90Hz-ververssnelheid
- Draait op zelf ontwikkelde Google Tensor-chip met 5G
- Dubbele camera op achterzijde
- Stof- en waterdicht, draadloos opladen
- Drietal kleuren en verschillende opslagvarianten
- Draait op Android 12, vijf jaar updates
- Niet officieel in Nederland te koop
Betere Pixel 6 Pro
Naast de Pixel 6 is er ook de Pixel 6 Pro. Die heeft onder andere een extra camera op de achterkant. Het gaat daarbij om een telelens om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Veel dure smartphones hebben zo’n camera en bij de Pixel 6 Pro gaat het om een 48 megapixel-lens met 4x optische zoom.
Andere verschillen zien we onder andere in het scherm, want dat van de Pro heeft namelijk afgeronde randen. Ook ververst die net wat rapper met zijn 120Hz-scherm ten opzichte van het 90Hz-scherm van de normale Pixel 6. Het scherm van de Pixel 6 Pro is bovendien groter (6,7 inch) dan dat van de normale Pixel 6 (6,4 inch).
Android 12 en lange software-ondersteuning
Bij zijn release draait de Google Pixel 6 op Android 12, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Het toestel krijgt sowieso drie jaar updates, dus naar versies 13, 14 en Android 15. Ook ontvang je vijf jaar beveiligingsupdates, eens per maand. Het updatebeleid van Google is hiermee lang en regelmatig en simpelweg de beste in Android-land.

Google Pixel 6 review op Android Planet:
Check natuurlijk de Google Pixel 6 review, waarvan je de conclusie hieronder alvast vindt:
De Google Pixel 6 is een smartphone met belangrijke sterke punten, waaronder zijn lange accuduur, uitstekende camera’s en schone Android-software met vijf jaar beveiligingsupdates. Na een paar weken intensief gebruik verbazen we ons echter vooral over de vele (kleinere) minpunten van de smartphone.
Nadelen die wij vooraf niet allemaal verwacht hadden en de gebruikservaring dagelijks beïnvloeden. Het moge duidelijk zijn dat Google als smartphonefabrikant nog de nodige stappen te zetten heeft. Desalniettemin is de 649 euro kostende Pixel 6 een interessante koop voor een geselecteerd publiek.
Google Pixel 6 release en prijs
De Google Pixel 6 is op 19 oktober 2021 aangekondigd tijdens het Pixel Fall Launch-event. Daar maakte Google bekend dat het toestel 649 euro kost in Duitsland. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip een paar tientjes duurder dan zijn voorganger. De release vond plaats op 28 oktober.
Officieel is het toestel niet in Nederland te koop. Wel kun je hem sowieso via grijze import voor een iets hogere prijs aanschaffen bij Nederlandse (web)winkels. Daarnaast kun je natuurlijk naar Duitsland rijden of ‘m laten bezorgen bij een kennis, vriend(in) of familielid die in Duitsland woont.
Google Pixel 6 met sim only abonnement
Wil je de Google pixel 6 kopen maar wil je niet een- of tweejaar aan een abonnement vast zitten? Dan kan je het toestel natuurlijk los kopen met een sim only abonnement. Kies je voor sim only dan ben je flexibeler in het aanpassen en switchen van abonnementen, hebt meer keuze uit aanbieders, krijgt geen BKR-registratie en hebt lagere maandlasten. Bekijk hier alle sim only abonnementen en scoor de beste deal.
Wil je het toestel niet in één keer afbetalen, dan kan je natuurlijk voor de combinatie met abonnement gaan. Zie hieronder de beste deals met Pixel 6 per provider.