De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro

Let op: de Google Pixel 6 Pro is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande informatie is dan ook gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet voorziet deze pagina regelmatig van updates, namelijk wanneer er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Google Pixel 6 Pro wordt het premium model in de Pixel 6-reeks en is een opvallende verschijning met zijn camera’s en eigen processor. Het is ook een betere uitvoering van de Pixel 6. Op deze pagina lees je meer over de Pixel 6 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 6 Pro specificaties

Google lanceert de Pixel 6 Pro als een betere variant van de Pixel 6. Die volgt de Pixel 5 op, waar de Pixel 6 Pro een nieuw model is. Er was namelijk geen Pixel 5 Pro. De vorige meest premium Pixel-modellen droegen de XL-naam. Google stapt daarvan af om te benadrukken dat de Pixel 6 Pro niet alleen groter, maar ook echt beter is.

Zo heeft het toestel een extra camera op de achterkant, een telelens om mee te zoomen. De Pixel 6 mist een zoomcamera. Beide toestellen hebben ook een normale camera en een groothoeklens om een groter deel van de omgeving vast te leggen. Vermoedelijk heeft de Pro-editie ook meer werk- en opslaggeheugen, een grotere accu en dus een groter oled-scherm.

Net als de Google Pixel 6 is de Pixel 6 Pro gemaakt van glas, kan hij draadloos opladen en zit er een vingerafdrukscanner onder het scherm. De behuizing is water- en stofdicht en mist een koptelefoonpoort. De smartphone ondersteunt 5G-internet maar ontbeert een micro-sd-slot om het geheugen te vergroten.

Het lijkt erop dat de Pixel 6 Pro een heel nieuwe processor heeft, die ook in de Pixel 6 zit. Google zou zelf een processor ontworpen hebben en die laten produceren door chipmaker Samsung. De processor – met de codenaam GS101 Whitechapel – moet sneller en energiezuiniger zijn dan de Qualcomm-processors die in bestaande Pixel-smartphones zitten. Volgens geruchten wil Google de Whitechapel-processor ook in Chromebooks zetten.

Android 12 uit de doos

Als de Pixel 6 Pro uitkomt, draait hij als eerste smartphone op Android 12. Google stelt drie updates beschikbaar, dus naar Android 13, 14 en 15. Ook krijgt de Pixel 6 Pro elke maand, drie jaar lang, een beveiligingsupdate. Sommige merken, waaronder Samsung, stellen langer beveiligingsupdates beschikbaar.

Google’s voordeel is dat het als eerste updates uitrolt voor Pixel-toestellen en merken als Samsung iets langer nodig hebben. Met een Pixel ben je dus altijd up-to-date en profiteer je bovendien van stock-Android. Dat is Android zoals Google het voor ogen heeft, zonder aanpassingen of extra apps van derden.

Google Pixel 6 Pro renders

Google Pixel 6 release en prijs

De Google Pixel 6 Pro ziet waarschijnlijk in oktober 2021 het levenslicht, samen met de Pixel 6. Google organiseert vermoedelijk een speciaal evenement onder de naam Made by Google. Zo ging het ook bij voorgaande Pixel-smartphones. Het is nog niet duidelijk hoe duur de Pixel 6 Pro wordt. De Pixel 5 verscheen in Duitsland voor 613 euro, maar heeft minder goede specificaties dan de Pixel 6 Pro. De prijs lijkt daarom hoger te worden.

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Google Pixel 6 Pro prijzen. Bekijk alle Google smartphones.

Alle Google smartphones met prijzen
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's