Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro

1/3

Pluspunten

 • Stock Android zonder onnodige toevoegingen
 • Drie jaar Android-updates, vijf jaar beveiligingspatches
 • Scherm met hoge ververssnelheid

Minpunten

 • Niet officieel verkrijgbaar in Nederland
 • Camera-eiland steekt uit
 • Behoorlijk duur: 899 euro

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 56,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 1.049,-

Los toestel

De Google Pixel 6 Pro is het beste toestel in de Pixel 6-reeks en een opvallende verschijning, dankzij de camera’s en eigen processor. Het is ook een betere uitvoering van de Google Pixel 6. Op deze pagina lees je meer over de Pixel 6 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 6 Pro specificaties

Google lanceert de Pixel 6 Pro als een betere variant van de Pixel 6. Die volgt de Pixel 5 op, waar de Pixel 6 Pro een nieuw model is. De vorige meest premium Pixel-modellen droegen de XL-naam. Google stapt daarvan af om te benadrukken dat de Pixel 6 Pro niet alleen groter, maar ook echt beter is.

Zo heeft het toestel een extra camera op de achterkant: een telelens om mee te zoomen. De Pixel 6 mist een zoomcamera. Beide toestellen hebben ook een hoofdcamera en groothoeklens om een groter deel van de omgeving vast te leggen. De Pro-Pixel heeft ook meer werk- en opslaggeheugen, grotere accu en forser oled-scherm. Daarnaast is ‘ie in andere kleuren verkrijgbaar dan de normale Pixel 6.

De Google Pixel 6 Pro in vogelvlucht

 • Gebogen 6,7 inch-oled-scherm met 120Hz
 • Draait op zelf ontwikkelde Google Tensor-chip
 • Drievoudige camera met optische zoom
 • Stof- en waterdicht, draadloos opladen
 • Drietal kleuren en verschillende opslagvarianten
 • Draait meteen op Android 12, vijf jaar updates
 • Niet officieel in Nederland te koop
Google Pixel 6-serie

Net als de Google Pixel 6 is de Pixel 6 Pro gemaakt van glas, kan hij draadloos opladen en zit er een vingerafdrukscanner onder het scherm. De behuizing is water- en stofdicht, maar mist een koptelefoonpoort. De smartphone ondersteunt 5G-internet, maar ontbeert een micro-sd-slot om de hoeveel opslag uit te breiden.

Google zelf heeft een processor ontworpen, die wordt geproduceerd door chipmaker Samsung. De processor – bekend onder de naam Tensor – moet sneller en energiezuiniger zijn dan de Qualcomm-processors die in bestaande Pixel-smartphones zitten.

Android 12 uit de doos

De Pixel 6 Pro is de eerste smartphone die draaide op Android 12. Google stelt minimaal drie updates beschikbaar, dus naar Android 13, 14 en 15. Ook krijgt de Pixel 6 Pro elke maand, vijf jaar lang, een beveiligingspatch. Daarmee biedt Google het beste updatebeleid op Android-gebied.

Googles voordeel is dat het als eerste updates uitrolt voor Pixel-toestellen en merken als Samsung iets langer nodig hebben. Met een Pixel ben je dus altijd up-to-date en profiteer je bovendien van stock-Android. Dat is Android zoals Google het voor ogen heeft, zonder aanpassingen of extra apps van derden.

Google Pixel 6 release en prijs

De Google Pixel 6 is op 19 oktober 2021 aangekondigd tijdens het Pixel Fall Launch-event. Daar maakte Google bekend dat het toestel 899 euro kost in Duitsland. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip een paar tientjes duurder dan zijn voorganger. De release vindt plaats op 28 oktober.

Officieel is het toestel niet in Nederland te koop. Wel kun je hem sowieso via grijze import voor een iets hogere prijs aanschaffen bij Nederlandse (web)winkels. Daarnaast kun je natuurlijk naar Duitsland rijden of ‘m laten bezorgen bij een kennis, vriend(in) of familielid die in Duitsland woont.

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 56,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 1.049,-

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's