Huawei Nova 10

1/1

Pluspunten

  • Mooi oled-scherm
  • Snel opladen

Minpunten

  • Geen toegang tot Google-diensten
  • Krappe accu

De Huawei Nova 10 is een midrange smartphone met een groot oled-scherm, maar ook de nodige beperkingen. We vertellen je op deze pagina graag meer.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Nova 10: dit moet je weten

Sinds enkele jaren heeft Huawei te maken met Amerikaanse sancties, waardoor het bedrijf geen gebruik mag maken van Google-software en ook geen 5G aan kan bieden op zijn telefoons. Toch komen er nog regelmatig nieuwe toestellen op de markt, zoals deze Huawei Nova 10.

Het gaat om een midrange smartphone met een wat oudere Snapdragon 778G-chip. Die is nog steeds rap zat voor de meeste taken, al kun je er over een jaar of twee waarschijnlijk niet alle games meer mee te spelen. Je krijgt 8GB werkgeheugen en 128 of 256GB opslagruimte.

Huawei Nova 10

Of je fan bent van het in onze ogen wat kitscherige uiterlijk van dit toestel is natuurlijk erg persoonlijk. Het gebogen scherm van de Nova 10 is met 6,67 inch in ieder geval flink aan de maat. Het gaat bovendien om een oled-display met prachtige kleuren en een zeer hoog contrast. Ook de verversingssnelheid ligt met 120Hz lekker hoog, waardoor het beeld er soepel uitziet.

Vier camera’s, snel laden

Op de achterkant van de Huawei Nova 10 zitten drie lenzen. De primaire camera heeft een hoge resolutie van 50 megapixel, maar de ultragroothoeklens moet het met slechts 8 megapixel doen. Dat is jammer, want juist dit soort camera’s, bedoeld om bijvoorbeeld grote gebouwen te fotograferen, is gebaat bij veel details. De derde lens is een tamelijk overbodige dieptesensor.

Selfies zijn blijkbaar erg belangrijk voor Huawei, want de frontcamera op de voorkant heeft een resolutie van maar liefst 60 megapixel. De duurdere Nova 10 Pro heeft zelfs twéé selfiecamera’s.

Huawei Nova 10

De Nova 10 heeft een opvallend klein accu van 4000 mAh. Gecombineerd met het grote scherm vragen we ons af hoe goed de batterijduur zal zijn. Opladen gaat met 66 Watt wel behoorlijk rap, dus je kunt in ieder geval snel accusap bijtanken als dat nodig is.

Software en prijzen

Zoals gezegd wordt Huawei geplaagd door sancties. Dit toestel draait op Harmony OS, dat is gebaseerd op een beperkte versie van Android zonder apps als YouTube. Ook kun je geen gebruik maken van de Google Play Store. Als je bijvoorbeeld WhatsApp wil installeren, moet dat op een zeer omslachtige manier. Bedenk je dus goed of je daar zin in hebt. Het is bovendien onduidelijk hoelang je software-updates krijgt.

De Huawei Nova 10 met 8GB RAM en 128GB opslagruimte heeft een adviesprijs van 499 euro en zal later in 2022 te koop zijn. Je kiest uit de kleuren zwart, zilver, groen en violet.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Nova 10

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu