Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P40 Pro

Scherm
6.5 inch
Camera
48 megapixel

Wat je moet weten over de Huawei P40 Pro

De Huawei P40 Pro is één van de beste Huawei-smartphones van 2020 en onderscheidt zich met zijn veelzijdige en uitstekende camera. Je kan de P40 Pro zien als een grotere en betere variant van de P40, inclusief hoger prijskaartje.

Op moment van publicatie is de Huawei P40 Pro nog niet aangekondigd. Tot de officiële presentatie houden we je op deze pagina op de hoogte van de verwachte specificaties, het uiterlijk en de vermoedelijke prijs van de smartphone.

Huawei P40 Pro specificaties in vogelvlucht

De P40 en P40 Pro verschillen op veel vlakken van elkaar. Op deze pagina focussen we op ons de P40 Pro, die naar verwachting onderstaande specificaties heeft;

  • 6,7 inch-amoled-scherm met resolutie van 2400 bij 1080 pixels
  • Kirin 990-processor met 8GB RAM en 128GB opslag
  • 4500 mAh-accu die heel snel oplaadt (40W)
  • Vier of vijf camera’s op de achterkant
  • Draait op Android 10 zonder Google-certificering

Huawei P40 Pro

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vier of vijf camera’s

Huawei zet met de P40 Pro groots in op de camerakwaliteiten van de smartphone. De fabrikant deed dat ook bij zijn voorganger, de P30 Pro. In onze Huawei P30 Pro-review lees je dat het toestel de claims waarmaakte: de zoomcamera en nachtfoto’s zijn bijzonder indrukwekkend. De P40 Pro moet beide functies naar een hoger niveau tillen.

Zo krijgt de smartphone vier of zelfs vijf camera’s, waaronder een verbeterde zoomcamera. Kan de P30 Pro maximaal vijf keer ‘optisch’ zoomen, zijn opvolger zou tien keer optische zoom bieden. Een andere kleurfilter en slimmere software moet de foto’s en video’s in het donker verbeteren. De P40 Pro krijgt naar verwachting ook een groothoeklens, een primaire camera en een dieptesensor. Wat de mogelijke vijfde camera doet, is nog onduidelijk.

Geen Google-certificering

De Huawei P40 Pro draait op Android 10 met de EMUI 10-schil van Huawei. Opmerkelijk is dat de smartphone geen Google-certificering krijgt, zo gaf Huawei-directeur Richard Yu in december 2019 al aan. Met die boodschap wil de fabrikant het publiek voorbereiden op een bittere pil: één van de beste smartphones van het jaar, maar zonder de software die we gewend zijn. Door een handelsverbod opgelegd door de Amerikaanse regering mag Huawei geen zaken doen met Google. Nieuwe Huawei-telefoons mogen daarom niet gecertificeerd worden door Google, wat betekent dat ze zonder Google Mobile Services (GMS) komen.

AppGallery Huawei Mate 30

Het gebrek aan GMS op de P40 Pro betekent dat je geen Play Store-appwinkel hebt om je favoriete apps en games te downloaden. Google-apps zijn ook niet vooraf geïnstalleerd. Maps, YouTube, Gmail, Keep en andere bekende apps ontbreken. Huawei wil dit gat opvangen met zijn eigen Huawei Mobile Services (HMS). Het bedrijf steekt veel geld in de ontwikkeling van een eigen appwinkel en raadt alternatieve apps aan voor die van Google.

Voor veel (Nederlandse) gebruikers is het gebrek aan een Google-certificering echter een probleem. De software van de P40 Pro is minder compleet dan die van andere smartphones. Bovendien betekent het handelsverbod dat Google en Huawei niet samen mogen werken om Android-updates beschikbaar te stellen voor de P40 Pro. De vraag is dus hoe vaak en hoe snel het toestel geüpdatet wordt.

De beste hardware

De specificaties van de P40 Pro zijn zoals je van een dure smartphone mag verwachten: uitstekend. Het toestel draait op een hele snelle Kirin 990-processor die alle apps en games probleemloos afspeelt. Met 8GB werkgeheugen en minimaal 128GB opslagruimte wissel je soepel tussen recent gebruikte programma’s en sla je veel bestanden op.

Huawei P40 Pro

Grote accu laadt snel op

Huawei-smartphones hebben meestal een bovengemiddeld grote accu die opvallend snel oplaadt. Dat is met de P40 Pro niet anders. De telefoon krijgt vermoedelijk een 4500 mAh-batterij en dat moet genoeg zijn voor anderhalve dag gebruik.

Opladen gaat met een verwacht vermogen tussen de 40 en 50Watt. De P30 Pro en Mate 30 Pro laden met 40W. Naast opladen via de usb-c-kabel kan de P40 Pro ook overweg met een draadloos oplaadstation. Het laden gaat dan langzamer, maar met 27W is het nog steeds erg rap.

Glazen behuizing met groot scherm

De P40 Pro heeft een volledig glazen behuizing en is water- en stofdicht. Opvallend is het scherm, dat praktisch de hele voorzijde van het toestel beslaat. De randen zijn minimaal en krommen om alle vier de kanten naar de zijkanten. Op vrijwel alle smartphones, waaronder de Samsung Galaxy Note 10 en Huawei P30 Pro, zijn alle de verticale randen gekromd. Omdat de P40 Pro vier gekromde randen heeft, ligt de smartphone wat anders in de hand.

Huawei P40 Pro-renders

Het toestel mist een hoofdtelefoonaansluiting, al kun je een adapter gebruiken met de usb-c-poort. Een micro-sd-kaartslot ontbreekt eveneens. Het opslaggeheugen van de P40 Pro breid je indien gewenst uit met een NM-kaartje, een vinding die we kennen van de P30- en Mate 30-series.

Het oled-display van de P40 Pro heeft een scherpe full-hd-resolutie en meet naar verwachting tussen de 6,4 en 6,7 inch. Dat is fors, waardoor je het toestel moeilijk tot niet met één hand kan bedienen.

Huawei P40 Pro release en prijs

Huawei presenteert de P40 en P40 Pro eind maart in Parijs, zo bevestigde de fabrikant in december vorig jaar al. Wanneer de P40 Pro verkrijgbaar is en hoeveel de telefoon gaat kosten, is nog niet bekend. Zijn voorganger, de P30 Pro, is op 5 april 2019 uitgebracht voor een adviesprijs van 999 euro. Naar verwachting wordt de P40 Pro minstens even duur, zo niet duurder.

Laatste berichten

‘Gelekte foto’s tonen Huawei P40 Pro in het wild’

‘Gelekte foto’s tonen Huawei P40 Pro in het wild’

Nieuws Er zijn vermoedelijke foto's gelekt van de onaangekondigde Huawei P40 Pro. De plaatjes laten zien dat de smartphone twee selfiecamera's in het display heeft en de schermranden flink gekromd zijn. Achterop zit een grote cameramodule.
5 zaken die we al weten over de Huawei P40 en P40 Pro

5 zaken die we al weten over de Huawei P40 en P40 Pro

Nieuws De Huawei P40-reeks laat nog even op zich wachten, maar er lekken steeds meer details uit. De fabrikant doet zelf ook een duit in het zakje door bepaalde Huawei P40-features al te onthullen. Deze vijf zaken weten we al.
Gerucht: Huawei P40 Pro krijgt 7 camera’s aan boord

Gerucht: Huawei P40 Pro krijgt 7 camera’s aan boord

Nieuws Er zijn nieuwe renders verschenen van de aankomende Huawei P40 Pro. Volgens die afbeeldingen bevat de Huawei P40 Pro zeven camera's. Twee daarvan vind je op de voorkant, de andere vijf op de achterkant.
Gerucht: Huawei P40 Pro-camera heeft 10x optische zoom

Gerucht: Huawei P40 Pro-camera heeft 10x optische zoom

Nieuws De Huawei P40 Pro kan straks 10x optisch inzoomen, aldus een betrouwbare bron. Zodoende haal je het beeld op een foto dichterbij, zonder kwaliteitsverlies. Huawei wil zich onderscheiden van de rest door unieke camerafuncties toe te voegen.
Renders tonen grote cameramodule bij Huawei P40 en P40 Pro

Renders tonen grote cameramodule bij Huawei P40 en P40 Pro

Nieuws Er zijn afbeeldingen gepubliceerd van de aankomende Huawei P40 en Huawei P40 Pro. Wat opvalt is de prominente cameramodule op de achterkant van beide toestellen. De Huawei P40 renders tonen daarnaast nog meer details, lees snel verder.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app