Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus
9,0
Scherm 5.5 inch
Camera 13 megapixel

Dit moet je weten over de Motorola Moto E4 Plus

De Motorola Moto E4 Plus is een budgetsmartphone. Normaal zijn dat goedkope toestellen zonder fratsen, maar deze Motorola heeft verrassend veel extra’s in huis. Het toestel heeft een groot 5,5 inch-scherm, een ruime 16GB opslagruimte en achterop zit een 13 megapixel-camera. Vooral de accu valt op: door de grote capaciteit kun je de Moto E4 Plus moeiteloos meerdere dagen zonder opladen gebruiken. Heb je liever een iets kleiner, maar ook goedkoper toestel, dan kun je beter voor de Moto E4 kiezen.

Pluspunten Moto E4 Plus

 • Grote accu gaat twee (of meer!) dagen mee
 • Geniet van hd-beeld op flink 5,5 inch-scherm
 • Waterbestendige behuizing is lekker stevig
 • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten Moto E4 Plus

 • Krijgt geen update naar Android Oreo

Onderscheidend: gigantische accu

Bij de meeste mobiele telefoons mag je van geluk spreken als je het een hele dag zonder tussentijds opladen volhoudt. Dat is frustrerend, want we doen steeds meer op onze smartphones. Motorola begrijpt dat, want de Moto E4 Plus heeft een behoorlijk grote accu met een capaciteit van 5000 mAh. Ter vergelijking: de meeste smartphones van dit formaat hebben slechts een 3000 mAh-accu.

motorola moto e4 review

Dat zou dus meer dan genoeg moeten zijn om het twee dagen zonder opladen vol te houden. Met een klein beetje moeite kun je er waarschijnlijk zelfs een dag of drie uitslepen. Je hoeft niet bang te zijn dat je daardoor met een lompe smartphone rondloopt. De Moto E4 Plus is nog altijd minder dan 10 millimeter dik. Met 198 gram is het geen lichtgewicht, dat geven we toe, maar het past nog altijd prima in je broekzak.

Net zo krachtig als de concurrentie

Ondanks die grote accu is er gelukkig nog genoeg ruimte over voor andere goede onderdelen. De Moto E4 Plus is met zijn 5,5 inch-scherm één van de grotere budgetsmartphones. De hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels zorgt niet voor haarscherp beeld op dit formaat, maar is meer dan voldoende. De 13 megapixel-camera achterop schiet mooie foto’s, maar verwacht ze niet zo scherp als op een vlaggenschip.

Motorola Moto E4 review

Hoewel de hardware dik in orde is, heeft Motorola wat meer moeite met de software. Althans: de ondersteuning daarvan. De Moto E4 Plus wordt gelanceerd met Android Nougat, en krijgt geen verdere updates. Dat terwijl alternatieven zoals de Nokia 5 en Wileyfox Swift 2 Plus wel updates krijgen. Deze concurrenten zijn ongeveer even duur en krachtig, maar krijgen langere ondersteuning. Daardoor mis je op de Moto E4 Plus in de toekomst mogelijk enkele features.

Deze smartphone koop je als… je lege accu’s wil vermijden. De Moto E4 Plus kan moeiteloos meerdere dagen zonder opladen.

Conclusie Motorola Moto E4 (Plus) review

Eerder dit jaar waren we al aardig onder de indruk van de Moto G5, maar de Moto E4 doet er nog een schepje bovenop. Het toestel is goedkoper, maar weet haast evenveel te bieden. Het design, scherm en de camera zijn allemaal dik in orde. Extra’s als de vingerafdrukscanner en stock-Android zijn ook duidelijke pluspunten.

De Moto E4 Plus weet zich met zijn grote accu zelfs extra te onderscheiden. Het is heerlijk om een toestel twee of zelfs drie dagen zonder opladen te kunnen gebruiken. Het extra gewicht dat dit met zich meebrengt kan waarschijnlijk niet iedereen waarderen, maar desalniettemin zien we graag meer fabrikanten die voor accuduur boven design kiezen. De Moto E4 en E4 Plus zijn twee kroonjuweeltjes voor een habbekrats.

→ Lees meer in de uitgebreide Motorola Moto E4 Plus review

Pluspunten Moto E4 Plus

 • Enorme 5000 mAh-accu
 • Aantrekkelijke prijs
 • Voorzien van vlotte specificaties

Minpunten Moto E4 Plus

 • Trage processor
 • Saai design
 • Slechts een hd-scherm
Motorola Moto E4 Plus
9,0
Welke Motorola Moto E4 Plus wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto E4 Plus aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Motorola Moto G5, G5 Plus, E4 en E4 Plus krijgen geen updates meer

Motorola Moto G5, G5 Plus, E4 en E4 Plus krijgen geen updates meer

Nieuws Slecht nieuws voor gebruikers van de Motorola Moto G5, Moto G5 Plus, Moto E4 en Moto E4 Plus: Lenovo is gestopt met de ondersteuning van deze toestellen en brengt geen updates meer uit. Gebruikers moeten het vanaf nu doen met verouderde software of upgraden naar een nieuwer model.
Motorola geeft extra smartphone weg bij aankoop Moto E4 Plus

Motorola geeft extra smartphone weg bij aankoop Moto E4 Plus

Deals Koop je de Motorola Moto E4 Plus, dan krijg je tijdelijk een tweede Android-smartphone gratis. Bij de budgettelefoon wordt namelijk ook nog de Moto C Plus geleverd.
Goedkope smartphones met een lange accuduur: dit zijn je opties

Goedkope smartphones met een lange accuduur: dit zijn je opties

Nieuws Voor veel mensen is een bovengemiddelde accuduur de belangrijkste eisen van een nieuwe smartphone. Gelukkig hoef je daar geen honderden euro's aan te besteden. Android Planet zet de beste goedkope telefoons met een grote accu op een rijtje.
Koopgids: dit zijn de beste smartphones van september 2017

Koopgids: dit zijn de beste smartphones van september 2017

Deals Op zoek naar een nieuwe Android-smartphone? Wil je het beste van het beste, of zoek je gewoon een goede, goedkope mobiele telefoon? Dit zijn de beste opties van het moment.
Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Nieuws Motorola heeft een overzicht vrijgegeven van de smartphones die een update naar Android 8.0 (Oreo) ontvangen. Opvallende afwezige is de Moto E-reeks.