De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola Moto G5, G5 Plus, E4 en E4 Plus krijgen geen updates meer

Wouter Nijsen
21 mei 2019, 12:09
2 min leestijd
Exclusief
Motorola Moto G5, G5 Plus, E4 en E4 Plus krijgen geen updates meer

Slecht nieuws voor gebruikers van de Motorola Moto G5, Moto G5 Plus, Moto E4 en Moto E4 Plus: Lenovo is gestopt met de ondersteuning van deze toestellen en brengt geen updates meer uit. Gebruikers moeten het vanaf nu doen met verouderde software of upgraden naar een nieuwer model.

Lees verder na de advertentie.

Geen Motorola Moto G5 updates meer

Op de supportpagina van Motorola is te lezen dat de budgettoestellen uit 2017 geen beveiligingsupdates meer ontvangen, zo ontdekte Android Planet. Het gaat om de Moto G5 en G5 Plus, die in maart 2017 werden uitgebracht, en de goedkopere Moto E4 en E4 Plus van juni dat jaar. De G5 en G5 Plus zijn twee jaar lang ondersteund en kregen elke twee á drie maanden een beveiligingspatch.

Onlangs werd de beveiligingsupdate van februari 2019 voor de toestellen uitgerold, en dat is tevens de laatste. Ook hebben de toestellen één grote Android-upgrade gekregen: die naar Android 8.1 (Oreo). Die update werd wel erg laat uitgerold.

De ondersteuning van de Moto E4 en E4 Plus heeft uiteindelijk nog geen twee jaar geduurd en daarnaast kregen de toestellen maar sporadisch beveiligingsupdates. De telefoons zijn bovendien blijven steken op Android 7.1.1. (Nougat) en ontvingen – net als de meer recente Moto E5 en E5 Plus – nooit een grotere update naar een nieuwe Android-versie. Motorola belooft alleen versie-updates voor de Moto G- en duurdere Moto Z-toestellen. In het geval van de Moto G-telefoons gaat het overigens om een enkele upgrade.

Nieuwere Moto-toestellen

Dit betekent dat bijvoorbeeld de Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play van dit jaar allemaal een update krijgen naar Android 10 (Q), maar daarna alleen nog beveiligingspatches ontvangen. De volledige ondersteuning van deze smartphones loopt tot tenminste maart 2021. Gebruikers van deze toestellen zitten dus voorlopig nog goed.

Motorola One Vision officieel

Motorola bracht onlangs de One Vision uit, een Android One-toestel met veel betere ondersteuning. Het bedrijf belooft de telefoon drie jaar lang elke maand een beveiligingsupdate te geven, en twee versie-upgrades. Aangezien de Motorola One Vision op Android 9.0 (Pie) draait, krijgt het toestel sowieso Android 10.0 en Android R.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E4
Motorola Moto E4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu