Android-beveiligingsupdate van mei rolt nu uit op Pixel-telefoons

Stijn Wanders
5 mei 2020, 13:11
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van mei rolt nu uit op Pixel-telefoons

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van mei 2020 officieel uitgebracht. De update is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons, maar rolt de komende tijd ook uit op veel andere toestellen.pixe

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate van mei 2020 rolt uit

De beveiligingspatch van mei is officieel uitgebracht voor Google Pixel-telefoons. Iedereen met een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 of Pixel 4 XL kan de update vanaf vandaag verwachten. Google rolt de patch geleidelijk naar alle gebruikers uit, dus het kan zijn dat jij ‘m iets later ontvangt dan anderen.

De update was al op enkele andere smartphones te vinden, zoals de Samsung Galaxy S20, Galaxy S10 en Galaxy Fold De update rolde in de eerste dagen van mei uit op deze apparaten. Samsung is de laatste tijd vaak sneller dan Google met het uitbrengen van de maandelijkse beveiligingsupdates.

Google Pixel 4

De Google-beveiligingspatch van mei 2020 lost voornamelijk een aantal kleine kwetsbaarheden in het systeem op. Met de patch wordt er echter ook één groter probleem in de beveiliging verholpen, waarmee gebruikers beter beschermd zijn tegen hackers. De update komt zonder grote veranderingen en is dus slechts gericht op het verbeteren van de beveiliging.

Bezit je een Pixel-telefoon, dan ontvang je spoedig een melding dat de beveiligingspatch klaarstaat als download. Als je wat minder geduldig bent, kan je ook handmatig checken of de update beschikbaar is op jouw toestel. Ga hiervoor naar Instellingen, klik op ‘Systeem > Geavanceerd > Systeemupdate’ en kies dan voor ‘Controleren op update’. Als de patch niet verschijnt, moet je nog eventjes wachten. Dit duurt doorgaans niet langer dan een paar dagen.

Wanneer krijg ik de update?

Heb je een smartphone van een ander merk, dan moet je iets langer wachten tot je de update ontvangt. Het updatebeleid verschilt per merk en vaak ook per toestel. Fabrikanten als Samsung en OnePlus zijn vaak snel met het uitbrengen van beveiligingsupdates en rollen deze maandelijks uit. Andere merken brengen slechts vier maal per jaar een update uit. Daarbij krijgen high-end smartphones vaak sneller updates dan goedkopere toestellen.

android kwetsbaarheden

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

We houden ook in de gaten welke telefoons de Android 10-update krijgen. Bekijk het Android 10 update-overzicht om te zien of jij de update kunt verwachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu