Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 37

Thomas Haenen
14 september 2018, 16:55
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 37

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 37

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Samsung

Google gaf vorige week de beveiligingsupdate van september vrij, dus veel fabrikanten kunnen weer gaan updaten. Samsung gaat voorzichtig van start en heeft tot nu toe alleen de Galaxy Note 8 bijgewerkt. Het toestel van vorig jaar is tevens van enkele nieuwe features voorzien, waaronder superslowmotion en AR Emoji.

Samsung Galaxy Note 8 – beveiligingsupdate september 2018 en extra features

Nokia

Er zijn maar weinig fabrikanten zo snel en volledig met beveiligingsupdates als Nokia. Zodra Google een nieuwe patch uitrolt, staat Nokia al in de startblokken om deze ook beschikbaar te maken. Een eerste handjevol is deze week aan de beurt. Daarnaast is er deze week een nieuwe Android Pie-bèta voor de 7 Plus en kunnen bezitters van de Nokia 3.1 aan de slag met Android Oreo.

Nokia 7 Plus – Android 9.0 (Pie)-beta en beveiligingsupdate september 2018
Nokia 3.1 – Android 8.1-update met beveiligingsupdate september 2018
Nokia 5 – beveiligingsupdate september 2018
Nokia 6 – beveiligingsupdate september 2018
Nokia 8 Sirocco – beveiligingsupdate september 2018

android beveiligingsupdate

Sony

Ook Sony is met de uitrol van september gestart. De complete Xperia XZ1-reeks is als eerste aan de beurt, maar waarschijnlijk volgen andere smartphones waaronder de Xperia XZ2-reeks snel.

Sony Xperia XZ1 – beveiligingsupdate september 2018
Sony Xperia XZ1 Compact – beveiligingsupdate september 2018
Sony Xperia XZ Premium – beveiligingsupdate september 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3.1
Nokia 3.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu