Sony Xperia XZ1 Compact

Sony Xperia XZ1 Compact: grootse kracht, klein formaat

De Sony Xperia XZ1 Compact is een compact Android-toestel met krachtige hardware. Terwijl andere smartphones steeds groter worden, kun je de XZ1 Compact makkelijk in je broekzak kwijt. Ook met één hand bedienen is geen enkel probleem. Dat terwijl het toestel wel ontzettend veel in huis heeft, zoals een razendsnelle camera die in hoge kwaliteit beelden schiet.

Deze mobiele telefoon is in feite de tweelingbroer van de Xperia XZ1. Beide smartphones zijn gelijktijdig uitgebracht, en delen ook het design en veel specificaties. Sterker nog: deze Compact is eigenlijk net zo krachtig als zijn grote broer, maar een stuk handzamer. Bovendien is het toestel goedkoper.

Nu €14 korting p/m op de Sony Xperia XZ1 Compact bij KPN

Xperia XZ1 Compact En profiteer van:
✔ 10 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen / SMS’en
✔ Data en bellen geldig binnen de EU
✔ Extra voordeel met KPN Compleet
✔ Gratis matching color headphone t.w.v. €300!
Meer informatie Naar aanbieding

De Sony Xperia XZ1 Compact in vogelvlucht

De Xperia XZ1 Compact is een waar vlaggenschip, maar dan met een compact en handzaam design. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 4,6 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 19 megapixel-camera achterop, 13 megapixel-frontcamera
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo) uit de doos
  • Krachtige Snapdragon 835-chipset
  • 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte (uitbreidbaar)
  • Stof- en waterdicht design met vingerafdrukscanner op de zijkant

Meer over de Sony Xperia XZ1 Compact

Fabrikanten brengen elk jaar grotere mobiele telefoons uit. Het is onderhand haast zeldzaam om smartphones met een scherm van minder dan 5 inch te zien. Dat is leuk als je je telefoon vooral gebruikt voor video en games, maar het heeft flinke gevolgen voor de handzaamheid. Gelukkig is er Sony, dat met de XZ1 Compact toch nog voor klein kiest. Het 4,6 inch-scherm past dan ook in vrijwel elke broekzak.

sony xperia x compact review

Qua hardware doet de XZ1 Compact echter nauwelijks onder voor de grotere bakbeesten van de concurrentie. De Snapdragon 835-chip die Sony gebruikt zit bijvoorbeeld ook in de OnePlus 5 en HTC U11. Apps starten vlot op en draaien vloeiend: geen gedoe met gehaper dus. Met 32GB opslagruimte is er bovendien meer dan genoeg plek voor al je foto’s, apps, video’s en meer. Deze ruimte is daarnaast uit te breiden, mocht je meer opslag nodig hebben.

Sony heeft een wat curieuze plek gekozen voor de vingerafdrukscanner. Terwijl veel fabrikanten deze voor- of achterop plaatsen, verwerkt Sony deze in de powerknop in de zijkant. Het zorgt ervoor dat de XZ1 Compact relatief brede zijkanten heeft, en iets dikker is dan andere smartphones. Dat biedt echter ook meer ruimte voor de accu, die moeiteloos een volle dag meegaat.

Conclusie Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact preview

Er valt op papier weinig af te dingen aan de Xperia XZ1. Het toestel heeft de nieuwste hardware en weet daarmee vrijwel elk vlaggenschip te evenaren. Maar waar Sony voorop loopt qua hardware, loopt het qua design inmiddels aardig achter. Tevens ontbreken echt nuttige, opvallende nieuwe features. Het is alweer een jaar sinds de Xperia XZ, maar de verbeteringen van de XZ1 ogen zo klein dat de update lastig te verdedigen valt. Het is tijd dat Sony weer echt gaat verrassen.

Over de Xperia XZ1 Compact zijn we gelukkig een stuk meer te spreken. Grote schermen zijn leuk voor games en films, maar het compacte formaat van deze XZ1 Compact is stiekem ook een verademing. Eindelijk weer een smartphone die in je broekzak past, je moeiteloos met één hand bedient en niet uit je handen glipt tijdens het sporten. De kracht van de beste smartphones van het moment: stukken kleiner. Het voelt toch een beetje magisch.

→ Meer lees je in de Sony Xperia XZ1 (Compact) preview

Sony Xperia XZ1 Compact prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Sony Xperia XZ1 Compact aanbiedingen van dit moment.

Sony Xperia XZ1 Compact video

Laatste berichten

Round-up: dit werd aangekondigd tijdens IFA 2017

Round-up: dit werd aangekondigd tijdens IFA 2017

4 min
Nieuws
Verleden week vond de IFA 2017-beurs plaats Berlijn, waar het één en ander op Android-gebied is aangekondigd. Dit zijn de nieuwste producten van LG, Samsung, Sony en anderen. 
Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact preview: slechts een stukje beter

Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact preview: slechts een stukje beter

4 min
Reviews
Fans van Sony die hoopten op een totaal vernieuwde smartphone komen waarschijnlijk teleurgesteld uit. Desondanks beschikken de nieuwe Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact over enkele aantrekkelijke verbeteringen.
Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact officieel: dit moet je weten

Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact officieel: dit moet je weten

3 min
Nieuws
De Sony Xperia XZ1 is het nieuwe vlaggenschip van de Japanse fabrikant, met verbeteringen voor de camera en het geluid. Tegelijkertijd verschijnt ook een handzamere Xperia XZ1 Compact.

Download onze app

Download onze app