Android nieuws #25: Galaxy Note 10 en Huawei’s Android Q-update

Wouter Nijsen
22 juni 2019, 17:19
3 min leestijd
Android nieuws #25: Galaxy Note 10 en Huawei’s Android Q-update

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung presenteert Galaxy Note 10 mogelijk op 7 augustus

Samsung Galaxy Note 10 Pro-versie

Samsung presenteert zijn volgende vlaggenschip op woensdag 7 augustus 2019, zo schrijft CNET. De fabrikant heeft de aankondiging nog niet bevestigd, maar de datum ligt redelijk voor de hand. Het vorige model, de Galaxy Note 9, werd een jaar geleden in dezelfde week op 9 augustus onthuld. Het Samsung Unpacked-evenement voor de Galaxy Note 10 vindt volgens de bron in New York plaats. Centraal staat de Galaxy Note 10, maar het bedrijf zou ook aan een Galaxy Note 10 Pro werken. Daarnaast verschijnt van beide modellen een variant met 5G-ondersteuning.

→ Lees verder over de onthulling van de Samsung Galaxy Note 10

Waarom Google stopt met het maken van Android-tablets

Google android-tablets gestopt

“De geruchten kloppen: het hardwareteam van Google focust vanaf nu volledig op het bouwen van nieuwe laptops,” zo laat Rick Osterloh weten op Twitter. Osterloh is het hoofd van Googles hardwareteam en reageerde op geruchten dat het bedrijf geen tablets meer in ontwikkeling heeft. De Pixel Slate, die vorig jaar verscheen, is de laatste Android-tablet die de fabrikant heeft uitgebracht. De Slate werd slechts uitgebracht in een klein aantal landen en is officieel niet in Nederland verschenen. Het 2-in-1-apparaat kon zowel als tablet en als laptop worden gebruikt, dankzij het meegeleverde toetsenbord.

→ Lees verder over waarom Google stopt met Android-tablets

Deze 17 Huawei-smartphones krijgen een Android Q-update

Geplande Huawei Android Q-updates

Huawei is hard bezig met de ontwikkeling van Android Q en heeft een lijst van liefst zeventien toestellen vrijgegeven die straks een EMUI 10-update ontvangen. Daarmee wil Huawei de handelsblokkade mogelijk te snel af zijn. De lijst omvat vrijwel alle smartphones die Huawei in het afgelopen jaar heeft uitgebracht, op de allergoedkoopste modellen na. Toptoestellen uit de Mate en P-reeks worden allemaal bijgewerkt. Alle toestellen worden volgens de bron bijgewerkt naar Android 10 (Q), inclusief EMUI 10. Dat is de nieuwste versie van Huawei’s eigen Android-interface.

→ Lees verder over de Android Q-update van Huawei

‘Motorola One Pro-renders tonen vierdubbele camera en notch’

motorola one pro renders

Motorola lijkt van plan te zijn een nieuw, krachtiger Android One-toestel uit te brengen. Van de Motorola One Pro, zoals de smartphone zou heten, zijn de eerste afbeeldingen en specificaties gelekt. Zoals je op de afbeelding hiernaast ziet, beschikt de telefoon over vier camera’s op de achterkant. Details over de camera’s zijn helaas nog onbekend, al zou dit wel de eerste Motorola-smartphone met vier lenzen op de achterkant zijn. Daarnaast heeft de Motorola One Pro een voorkantvullend scherm met een kleine notch bovenin. Dat is opvallend, want de onlangs uitgebrachte One Vision heeft een gaatje in het scherm voor de frontcamera.

→ Lees verder over de gelekte Motorola One Pro-renders

‘Deze nieuwe Sony-smartphone heeft zes camera’s achterop’

Sony Xperia 1 Premium camera's

Sony’s volgende smartphone heeft meer dan honderd megapixels achterop. Als we de bron mogen geloven, heeft het toestel liefst zes cameralenzen aan de achterzijde, bijgestaan door een led-flitser. Er zijn drie camera’s van 20, 16 en 8 megapixel met een diafragma van f/2.4, vergezeld door twee van 48 en 12 megapixel met een variabel diafragma van f/1.2 en f/2.4. Ook is er een Time of Flight-sensor van 0,5 megapixel, die diepte meet om een bokeh-effect aan foto’s toe te voegen. Hoe Sony’s de camera precies gaat gebruiken, is onduidelijk. Wellicht kiest de fabrikant voor verschillende zoomlenzen, waarmee je optische zoom hebt.

→ Lees verder over de camera’s van de onaangekondigde Sony-smartphone

Video van de week: de Samsung Galaxy A40 review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu