De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Het Android nieuwsoverzicht van week 16 – 2014

Gijs Ettes
19 april 2014, 13:49
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 16 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het Android nieuws in het teken van Googles plannen voor een goedkope Nexus-smartphone en HTC’s voornemen om in 2015 een toestel met een optische camera te lanceren. Daarnaast namen we de Galaxy S5 uitgebreid onder de loep, alsmede Samsungs nieuwe sportarmband, de Gear Fit.

‘Google werkt met MediaTek aan Nexus-toestel van  100 dollar’

MediaTek Android nieuws

Google werkt samen met de Chinese producent MediaTek aan een goedkope Nexus-smartphone die maar 100 dollar kost. MediaTek is voornamelijk bekend vanwege de goedkope processors, die veelal in Chinese budgetsmartphones en -tablets worden geïmplementeerd. Het toestel zou een midrange-Nexus worden die met een prijs die veel consumenten kan aanspreken. De smartphone maakt logischerwijs gebruik van goedkopere componenten, waaronder de processor van MediaTek. Het is al langer bekend dat Google graag iedereen van een Android-smartphone wilt voorzien. Daarom werkt de internetgigant aan Project Ara, de modulaire smartphone, die volgend jaar voor een vanafprijs van 50 dollar op de markt wordt gebracht.

HTC maakt in 2015 van jouw smartphone een spiegelreflexcamera

Symon Whitehorn

Symon Whitehorn, camera-expert bij HTC, zegt dat het Taiwanese bedrijf in 2015 een smartphone – mogelijk de opvolger van de HTC One M8  – op de markt brengt met een optische zoom-camera, waardoor het gat met professionele camera’s steeds kleiner wordt. Een optische zoom-camera zoomt in door de lenzen te verschuiven. Op dit moment zoomen alle smartphones en veel compactcamera’s in door het gebruik van software, waarbij de fotokwaliteit grotendeels wordt verminderd. Veel smartphones hebben namelijk veel megapixels zodat de gebruiker kan inzoomen zonder dat er te veel kwaliteit verloren gaat. Bij een optische zoom zijn veel minder megapixels nodig omdat je altijd met de volle kwaliteit kunt fotografen.

Bestuur je pc met de Chrome Remote Desktop-app

Chrome Remote Desktop

Google heeft naast de Google Camera-app een Android-app gelanceerd waarmee je jouw pc kunt besturen, ongeacht of het een Windows-, Mac- of Linux-computer is. Chrome Remote Desktop is vanaf in Google Play te downloaden en verbindt middels een Chrome-extensie met je pc. Voer de betreffende pincode in en beide apparaten zijn gekoppeld, waarna het scherm van de pc op het scherm van jouw Android wordt getoond. Simpel en doeltreffend, en een fijne toevoeging voor zakelijke gebruikers. De app is opnieuw een stap in de richting om Chrome en Android samen te brengen, één van de doelen van Googles Sundar Pichai, hoofd Chrome, Android en Apps. Hij wilt de platformen dichter bij elkaar te brengen en Chrome Remote Desktop is natuurlijk een goede stap voorwaarts.

‘Galaxy S5 Mini, HTC One Mini en Xperia Z2 Compact worden goedkoper’

Galaxy S5 Mini

De Mini-variaten van de huidige vlaggenschepen van de grote fabrikanten, worden goedkoper in de markt gezet. Daarmee worden onder andere de Galaxy S5 Mini, HTC One Mini en Sony Xperia Z2 Compact alleen goedkoper dan zijn voorgangers, waardoor het verschil met het huidige vlaggenschip wordt benadrukt. Hiermee kunnen de Mini-versies een handige keuze zijn voor degenen die een kleinere telefoon willen en eveneens een minder groot budget hebben, en zijn de vlaggenschepen voor degenen die het beste van het beste willen.

De 11 beste Samsung Galaxy S5 tips op een rijtje

Galaxy S5 tips Android nieuws

De Samsung Galaxy S5 heeft een groot aantal features, waarvan sommigen goed verborgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van de vingerafdrukscanner en hartslagmeter of de opties die je hebt om de accuduur te verlengen. Daarom hebben we de 11 beste Galaxy S5 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je direct het maximale uit je nieuwe smartphone haalt. Ons volledige oordeel over de Samsung-smartphone die onlangs werd gelanceerd, lees je in de uitgebreide Samsung Galaxy S5 review.

Googles modulaire smartphone verschijnt in januari 2015

Googles modulaire smartphone

Googles modulaire smartphone, die wordt ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse designer Dave Hakkens, wordt in januari 2015 verkrijgbaar. Dat heeft het Google-team achter Project Ara – dat de telefoon ontwikkelt – bekendgemaakt. De basis voor de smartphone gaat circa 50 dollar kosten, waarna aanvullende hardwaremodules kunnen worden aangeschaft. Volgens de makers heeft de basis een levensduur van vijf tot zes jaar. Het bedrijf 3D Systems, dat onder andere 3D-printers maakt, is verantwoordelijk voor de modules die je in de Project Ara-telefoon klikt. Hiermee kun je het apparaat personaliseren en voorzien van verbeterde hardware. Googles modulaire smartphone bestaat uit afzonderlijke blokjes die via sterke magneten met elkaar in verbinding staan. Omdat het een modulair apparaat betreft, zijn bijvoorbeeld de processor, het geheugen en de camera verwisselbaar.

Gear Fit review: veredelde stappenteller met fraai scherm

Gear Fit review

Met de Gear Fit hoopt Samsung na de smartphone- en tabletmarkt ook die van wearables in zijn greep te krijgen. Als een van de weinige sportarmbanden heeft de Fit een klein, gebogen scherm dat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Behalve je activiteiten toont het display namelijk ook meldingen, waarmee het de functionaliteit van een smartwatch benadert. Maar is het ook echt zo’n verlengstuk van je smartphone als Samsung je wilt doen geloven? We zoeken het uit in de  Gear Fit review!

Lees het Android nieuws van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu