HTC One Mini

8

HTC One Mini: compacte en degelijke smartphone

De HTC One Mini is op basis van uiterlijk vrijwel identiek aan de HTC One M7, het vlaggenschip dat HTC in 2013 uitbracht. Het toestel is alleen iets kleiner, maar die kleine verandering brengt wel een geheel nieuwe smartphone, en één in een categorie die vooralsnog maar dun bezaaid is: de kleine smartphone met goede specificaties en een nog beter design.  Want Mini’s zijn populair. Dat liet Samsung al zien met de Samsung Galaxy S4 Mini, die als één van de eersten een kleinere versie van zijn vlaggenschip op de markt bracht.

De toestellen kosten vaak enkele honderden euro’s minder, maar de kwaliteit wordt – mede vanwege de naam die het vlaggenschip hoog te houden heeft – gewaarborgd. Dat is voor vele consumenten een belangrijke keuze, want sommigen prefereren een toestel dat gemakkelijk met één hand te bedienen is en niet te veel ruimte inneemt. De HTC One Mini combineert prima specs met een mooi design en een prijskaartje dat is te overzien. Op deze pagina lees je meer over het toestel. Kom ook meer te weten over zijn opvolger, de HTC One Mini 2.

De HTC One Mini in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Je bent vast benieuwd wat de HTC One Mini allemaal te bieden heeft. Het compacte toestel is qua design vergelijkbaar met de HTC One M7, maar beschikt over iets mindere specs en een lagere adviesprijs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel voor je uitgelicht.

  • Compact 4,3 inch-scherm met hd-resolutie
  • 16GB aan opslagruimte (niet uitbreidbaar)
  • Vlotte 1,4GHz dualcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Twee camera’s met 4 en 1,3 megapixels

Conclusie HTC One Mini review

HTC One mini

De HTC One Mini is met een adviesprijs van 449 euro de beste smartphone in zijn formaat. Het toestel heeft het beste en meest hoogwaardige design, prima specificaties en een zeer mooi helder scherm. Het is fijn om te zien dat steeds meer fabrikanten ook kleinere telefoons van hoge kwaliteit willen produceren en uitbrengen. Daar is de HTC One Mini weer een bevestiging van, hoewel er op enkele punten wel degelijk beter gescoord had kunnen worden. Zo blijft de HTC One Mini dezelfde kleine valkuilen vertonen als de HTC One, met Sense 5.0, de ultrapixel-camera en de ietwat gemiddelde batterijduur. De eerste twee zijn echter bewuste keuzes van HTC die mogelijk nog niet snel worden ‘opgelost’, laatstgenoemde blijft eerder een puntje van aandacht dan dat het echt een nadeel is. Maar dat HTC goed op weg is met zijn nieuwe One-lijn, waar design en hardware beide even belangrijk zijn, wordt opnieuw met de HTC One Mini onderstreept.

→ Lees meer over het toestel in onze uitgebreide HTC One Mini review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC One Mini

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu