De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android O stuurt je eigen ringtone ook naar bluetooth-apparaten

Erwin Vogelaar
11 augustus 2017, 20:24
2 min leestijd
Android O stuurt je eigen ringtone ook naar bluetooth-apparaten

Android O ringtones klinken straks ook over je bluetooth-apparaat. Het is een kleine, maar welkome verbetering aan de volgende versie van het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Android O ringtones over bluetooth

Met Android 8.0 (Oreo) krijgen smartphones een hoop grote verbeteringen, maar ook kleine aanpassingen. Zoals de mogelijkheid om je ringtone over een aangesloten bluetooth-apparaat af te spelen. Op dit moment hoor je nog bliepjes in je koptelefoon of over de speaker, terwijl je bijvoorbeeld muziek aan het luisteren bent.

De optie om je eigen ringtone te horen is eigenlijk erg logisch. Het is daarom vreemd dat de mogelijkheid er nu nog niet is op Android. De functie moet wel eerst ingeschakeld worden. De schakelaar is nog weggestopt in de opties voor ontwikkelaars in de bètaversie van Android O. Lees hoe je dit menu inschakelt.

android o ringtones

Dit is overigens niet de enige manier waarop bluetooth met Android O beter wordt. Onder andere de geluidskwaliteit van audio gaat er op vooruit. Ook zijn verbindingen stabieler, zodat je zonder onderbrekingen luistert.

Daarnaast werkt Google eindelijk aan een accu-indicator voor bluetooth-apparaten, waardoor je kunt zien of de batterij van je accessoire bijna op is. Dit is al een optie bij veel Android-smartphones met een laagje van de fabrikant er overheen, maar nog niet bij Android zelf. Deze functie wordt waarschijnlijk in een toekomstige versie van Android toegevoegd.

Andere verbeteringen van Android O

Met Android O krijgen smartphones ook grotere verbeteringen. Zoals kanalen voor notificaties zodat je beter bepaalt hoe en wanneer je lastig gevallen wordt. Ook is er een picture-in-picture-modus en werkt deze versie van Android beter samen met wachtwoordmanagers. Voor een complete lijst met verbeteringen kijk je in ons Android O-overzicht.

Android O moet later deze zomer verschijnen. De nieuwste geruchten stellen dat de officiële naam wordt onthuld op 21 augustus. De officiële release volgt dan snel.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu