De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de nieuwe Google Play Store voor Android TV er straks uit

Thomas Haenen
8 mei 2019, 10:00
2 min leestijd
Zo ziet de nieuwe Google Play Store voor Android TV er straks uit

De Play Store voor Android TV krijgt binnenkort een make-over. Google wil het makkelijker en intuïtiever maken om nieuwe apps voor je televisie te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Android TV Play Store-update in de maak

Android TV is op steeds meer apparaten te vinden. De software staat standaard op veel televisies van Sony, Philips en TCL, maar daarnaast verschijnen er ook geregeld nieuwe mediaspelers met de software erop. Met Android TV kun je apps als YouTube, Netflix en andere diensten op je televisie gebruiken. Veel gebruikers hebben echter moeite met het ontdekken van nieuwe apps, zo gaf Google onlangs zelf toe in een interview.

Het bedrijf gaat de Play Store daarom een make-over geven, en deelde daar vannacht de eerste beelden van. Op dit moment heeft de Play Store voor Android TV nog een vrij steriele uitstraling, met nauwelijks beeld. In de nieuwe Play Store kan elke app echter van meerdere (bewegende) beelden voorzien worden, zodat je als gebruiker een beter idee hebt van wat je kunt verwachten. Ook wordt dat beeld een stuk groter en prominenter getoond dan voorheen.

Klik je door naar een app, dan zie je een korte beschrijving, gevolgd door knoppen waarmee je de app direct installeert of aanschaft. Daaronder wordt wederom groot beeld getoond. Ook bij de instellingen en menu’s lijkt Google meer gebruik te maken van het grotere beeld dat de meeste tv-schermen hebben. Bovendien hoef je straks niet meer je hele wachtwoord in te vullen elke keer dat je een app koopt, maar kun je een veel kortere pincode instellen om akkoord te gaan.

Meer Android TV-apps voor iedereen

Volgens Google zijn er op dit moment al zo’n 5000 apps in de Play Store voor Android TV te vinden. Het overgrote deel van de gebruikers opent de winkel echter maar één keer, om Netflix en andere populaire videodiensten binnen te halen. Google wil gebruikers nu aanmoedigen om meer apps, games en andere diensten te proberen.

Wanneer het nieuwe design van de Play Store beschikbaar is, is nog onbekend. De verwachting is dat Google later deze zomer meer over zijn plannen voor Android TV deelt. Ben je benieuwd of Android TV iets voor jou is, check dan ook onze Nvidia Shield TV-review.

Lees het laatste nieuws over Android TV

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu