De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download nu de beveiligingsupdate van maart voor je Nexus-toestel

Erwin Vogelaar
6 maart 2017, 20:24
2 min leestijd
Download nu de beveiligingsupdate van maart voor je Nexus-toestel

Google heeft beveiligingsupdate maart voor Nexus- en Pixel-toestellen beschikbaar gemaakt. Omdat er veel kwetsbaarheden worden verholpen, is het aan te raden om de update snel te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate maart

Maak je gebruik van een Nexus-toestel of heb je al een Pixel geïmporteerd? Dan kun je nu een nieuwe update downloaden. Het gaat om de beveilingsupdate voor maart, waardoor de toestellen weer beschermd zijn tegen de nieuwste gevaren van buitenaf. Er worden deze maand maar liefst zestig kwetsbaarheden opgelost. We raden dus aan om de update zo snel mogelijk te downloaden als deze wordt aangeboden.

De factory images van de beveiligingsupdate zijn via deze Google-pagina te downloaden en beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Nexus 5,Nexus 7, Pixel C, Pixel en Pixel XL. Lees ook ons artikel met uitleg hoe je een factory image installeert. De update zal uiteraard ook over-the-air aangeboden worden. Als je zelf wil controleren of de update al voor je klaar ligt, dan ga je naar de instellingen van je toestel. Hier kies je voor ‘Over de telefoon > Systeemupdates’ en tik je op ‘Controleren op update’.

beveiligingsupdate maart

De update is in twee onderdelen gesplitst, zodat fabrikanten sneller de meest kritische update eerst kunnen testen en uitrollen. In de update van 1 maart worden drie kritieke problemen verholpen. In de update van 5 maart worden daar nog eens oplossingen voor acht kritieke problemen aan toegevoegd. Het grootste probleem is een kwetsbaarheid waardoor er via een e-mail, een MMS of de webbrowser door kwaadwilligen code uitgevoerd kon worden op een getroffen toestel. In totaal worden er met deze update zestig kwetsbaarheden verholpen.

Google stelt dat deze kwetsbaarheden nog niet door kwaadwilligen misbruikt zijn, zover het bedrijf weet. Het idee van deze maandelijkse beveiligingsupdates is daarom ook om misbruik voor te zijn, door gaten tijdig te dichten.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu