De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Onaangekondigde derde generatie Chromecast al gespot in winkel

Erwin Vogelaar
30 september 2018, 9:44
2 min leestijd
Onaangekondigde derde generatie Chromecast al gespot in winkel

De nieuwe Chromecast wordt waarschijnlijk over een week pas aangekondigd. Toch heeft een Amerikaanse winkel deze derde generatie Chromecast al verkocht aan een klant.

Lees verder na de advertentie.

Derde generatie Chromecast al gespot in winkel

We horen al een tijdje over een mogelijke nieuwe versie van de Google Chromecast. De release blijkt nu dichtbij te liggen. Sterker nog: een winkel heeft deze derde generatie Chromecast per ongeluk al verkocht.

Reddit-gebruiker GroveStreetHomie plaatste het bericht: “Ik denk dat ik de derde generatie Chromecast te vroeg heb gekocht”. De koper vertelt hoe hij naar Amerikaanse winkelketen Best Buy ging om een Chromecast te kopen voor zijn nieuwe televisie. Toen zag hij dat zowel de verpakking als het design anders was vergeleken met de tweede generatie van het apparaatje.

derde generatie chromecast

Bij de kassa bleek de Chromecast niet gescand te kunnen worden, omdat het apparaatje nog niet in het systeem zat. De koper mocht het apparaatje toch meenemen voor de prijs van de huidige Chromecast.

Als bewijs plaatst GraveStreetHomie een foto bij het bericht, waarop de twee verschillende versies van de Chromecast te zien zijn. De nieuwe versie lijkt iets dikker, mogelijk door de sterkere wifi-antenne. Daarnaast is het Chrome-logo verandert in een klein Google-logo. De oppervlakte om het logo heen is mat in plaats van glanzend. De koper stelt verder dat de magnetische connector voor de hdmi-aansluiting is verwijderd.

Helaas voor deze GraveStreetHomie kan de nieuwe Chromecast nog niet worden gebruikt. De Google Home-app heeft eerst een update nodig en die is er nog niet. Waarschijnlijk wordt de nieuwe Chromecast officieel onthuld tijdens het Made by Google-evenement op 9 oktober. Daar verwachten we ook onder andere de Pixel 3, Pixel 3 XL, nieuwe Pixel Buds en een Pixelbook.

Chromecast-tips

Welke generatie Chromecast je ook hebt: je moet er iets naar te sturen hebben. Daarom duiken we wekelijks in het aanbod van nieuwe content uit apps met een Chromecast-functie en geven we je  tips. Check onze nieuwste Chromecast-tips.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Bronnen afbeeldingen: GroveStreetHomie, GroveStreetHomie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu