De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 39: het beste van NPO, Play Films en podcasts

Erwin Vogelaar
26 september 2018, 19:20
4 min leestijd
Chromecast-tips week 39: het beste van NPO, Play Films en podcasts

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 39 onder andere Serial en Dancer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 39: Serial en Dancer

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Luisteren: Serial (podcast)

Een van de bekendste podcasts is terug met een derde seizoen. Serial begon ooit met een enkele rechtszaak waar iedereen het over had. Het tweede seizoen was duidelijk een minder groot succes. Daarom pakken de makers het nu anders aan.

In plaats van één verhaal, volgt dit seizoen van Serial één rechtbank met verschillende verhalen. Elke aflevering heeft een eigen zaak, waardoor je beetje bij beetje ook steeds meer leert over de locatie en hoe men daar te werk gaat.

chromecast-tips week 39

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

2. Kijken: Love, Simon (Play Films)

Simon heeft goede vrienden en een liefdevolle familie, maar ook een geheim: hij valt op jongens. Via e-mail komt hij in contact met ‘Blue’, een andere jongen op zijn school die in de kast zit. Wie is deze Blue? En wat gebeurt er als iedereen achter zijn geheim komt? Deze lieve coming of age film laat je lachen, maar vooral ook enorm huilen. Bereid je dus voor.

Vind Love, Simon in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 12,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

3. Een poging tot vrolijk verval (NPO)

Vorige week was het Wereld Alzheimer Dag, waarop er extra aandacht wordt gevraagd voor deze ziekte. Omroep Max zond de indrukwekkende documentaire Een poging tot vrolijk verval uit. In deze documentaire wordt in een periode van drie jaar Eric van Neure gevolgd, die op 59-jarige leeftijd te horen krijgt dat hij Alzheimer heeft. De documentaire geeft een aangrijpend beeld over hoe de ziekte hem steeds meer in zijn greep krijgt, terwijl hij zijn best doet om er vrolijk onder te blijven.

chromecast-tips week 39

Een poging tot vrolijk verval kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Christine and the Queens – Chris (Spotify

Dit album is op verschillende manieren bijzonder. Christine and the Queens is de artiestennaam van Franse zangeres Héloïse Létissier. Op dit album speelt ze echter niet Christine, maar de mannelijke Chris. Vanuit deze persona duikt ze in waanzinnige liedjes die zo uit de jaren tachtig lijken te komen. Daarnaast zijn er twee versies van het album die op Spotify bij elkaar worden gebundeld: een Engels en Franse versie. Welke ga jij luisteren?

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Kijken: Dancer (NPO)

Danser Sergei Polunin ken je wellicht van de viral YouTube-video waarin hij op indrukwekkende manier danst in een lege witte kerk op het nummer Take Me to Church van Hozier. Dit zou het laatste dansoptreden van de talentvolle Oekraïner zijn. Deze documentaire vertelt het interessante verhaal achter de man, die van de perfecte student veranderde in de ‘bad boy’ van het ballet.

Dancer kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu