De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google brengt nog dit jaar eigen smartphone uit’

Erwin Vogelaar
26 juni 2016, 19:12
2 min leestijd
‘Google brengt nog dit jaar eigen smartphone uit’

Google zou druk bezig zijn met het maken van een eigen smartphone. Op deze manier wil het bedrijf beter concurreren met Apple en de iPhone op de smartphonemarkt.

Lees verder na de advertentie.

Google smartphone

Google is met meerdere providers in gesprek over plannen voor het uitbrengen van een Google-telefoon. Dit stellen bronnen tegenover The Telegraph. Door deze zet wil Google verder in de hardwaremarkt stappen en beter kunnen concurreren met Apple en de iPhone. Vooralsnog werkt Google samen met fabrikanten aan de Nexus-toestellen, maar maakt het nog niet de hardware zelf. Met een Google-smartphone zou Google het design, de productie  en de software compleet in eigen handen kunnen hebben. Het toestel zou volgens de bronnen van The Telegraph nog eind dit jaar uit moeten komen.

google smartphone

Volgens analist Ben Wood maakt Google zich zorgen dat Android aan het fragmenteren is. Het bedrijf zou graag meer controle over het platform will hebben, zoals Apple dat heeft met de iPhone. Sinds kort is voormalig Motorola-ceo Rick Osterloh aangesteld als hoofd van de hardwaredivisie van Google en wellicht is de Google-smartphone zijn eerste grote project.

Hoewel het bedrijf  zich voornamelijk op het maken van software richt, is het bedrijf de laatste tijd steeds vaker bezig met hardware. Zo is er een Google-tablet, zijn er Google-Chromebooks en is er andere kleinere hardware zoals de Chromecast.

Sundar Pichai

Opvallend is dat Google-ceo Sundar Pichai eerder deze maand nog niet weten dat het bedrijf  niet van plan is om zelf Nexus-smartphones te maken. Wel liet Pichai weten dat het bedrijf meer controle krijgt tijdens het ontwikkelingsproces van de verschillende Nexus-toestellen. De Google-smartphone kan echter prima naast de Nexus-toestellen bestaan. Het toestel kan een high-end product worden en als voorbeeld dienen voor Android-fabrikanten, terwijl de Nexus-smartphones  een meer betaalbare keuze blijven voor gebruikers  die stock-Android willen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu