De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Voormalig Motorola-baas nu verantwoordelijk voor Nexus

Erwin Vogelaar
1 mei 2016, 10:38
1 min leestijd
Voormalig Motorola-baas nu verantwoordelijk voor Nexus

De voormalige ceo van Motorola keert terug naar Google als hoofd van een nieuwe hardwaredivisie binnen het bedrijf. Hier is hij verantwoordelijk voor onder andere de Nexus-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Google hardware

Rick Osterloh, de voormalige ceo van Motorola, is door Google aangenomen als hoofd van een nieuwe divisie binnen het bedrijf. Deze divisie zal verantwoordelijk zijn voor bijna alle hardwareproducten van Google, met onder andere de Nexus-toestellen. Toen Google nog eigenaar van Motorola was, werkte Osterloh zich binnen het bedrijf omhoog tot ceo. Toen Motorola vervolgens aan Lenovo verkocht werd, bleef Osterloh tot een maand geleden het bedrijf leiden. Nu keert hij dus weer terug bij Google.

google hardware

Bij Google zal Osterloh dus onder andere verantwoordelijk zijn voor de Nexus-smartphones. Hiervoor werkt hij samen met Hiroshi Lockheimer, die zich zal focussen op de software. Osterloh zal dit jaar mogelijk  met HTC moeten samenwerken, want het lijkt er op dat dit bedrijf dit jaar verantwoordelijk is voor twee nieuwe Nexus-toestellen, met de codenamen Sailfish en Marlin. Werken aan Nexus-toestellen zal niet nieuw zijn voor Osterloh, want Motorola was verantwoordelijk voor de Nexus 6.

De focus van de overige hardware ligt voornamelijk in de huiskamer. Denk hierbij aan de Chromecast, om je televisie een stukje slimmer te maken. Maar ook de OnHub, de slimme router die altijd het beste draadloze kanaal pakt voor een optimale wifi-verbinding. Ook andere Google-producten zoals Chromebooks, Pixel-apparaten en zelfs Google Glass vallen onder deze divisie. Alleen de slimme thermostaat Nest valt niet onder de verantwoordelijkheid van Osterloh, maar blijft bij Tony Fadell.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Re/code
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu