De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit ging er mis met de Samsung Galaxy Note 7

Thomas Haenen
23 januari 2017, 10:40
2 min leestijd
Dit ging er mis met de Samsung Galaxy Note 7

Eindelijk duidelijkheid: Samsung heeft de resultaten van zijn Galaxy Note 7 onderzoeksrapport vrijgegeven. Daaruit blijkt dat de accu de grote boosdoener was.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 onderzoeksrapport

De Samsung Galaxy Note 7 werd geplaagd door twee verschillende accuproblemen, zo blijkt uit een onderzoek dat het bedrijf vannacht presenteerde. Uit het Galaxy Note 7 onderzoeksrapport blijkt dat Samsung er alles aan heeft gedaan om de boosdoener boven water te krijgen.

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden ruim 200.000 Note 7-exemplaren uitvoerig getest. Daarbij werd elk aspect van het toestel aan onderzoek onderworpen, van de software tot de irisscanner. De snellaadfunctie werd grondig getest, de waterdichtheid en meer. Al deze tests leverden echter geen resultaat op, waarna Samsung drie onafhankelijke onderzoekers inschakelde: UL, Exponent en TUV Rheinland AG.

https://www.youtube.com/watch?v=OeKdcIOAEL8

Zij kwamen tot de conclusie dat er twee verschillende problemen waren met de accu, die opdoken bij verschillende varianten van het toestel. De Note 7 was voorzien van accu’s van twee verschillende leveranciers en het bedrijf ging er vlak nadat de problemen ontstonden nog vanuit dat slechts één van de leveranciers een gevaarlijke accu afleverde. Nu blijkt dat beide voor problemen zorgden, zij het verschillende problemen.

Note 7 accuproblemen

De eerste variant beschikte over onvoldoende bescherming voor de rechterbovenhoek van de accu. Daardoor werd de accu al snel beschadigd. Bij de tweede accu zat het probleem aan de binnenkant. Daar bleek de beschermende tape soms gebroken te zijn, waardoor de isolatielaag tussen negatieve en positieve elektrodes gebroken werd. Als deze twee elektrodes met elkaar in contact komen, kan dat voor oververhitting en ontploffing zorgen. Bij sommige accu’s bleek de tape zelfs helemaal te ontbreken.

Op basis van het onderzoeksrapport heeft Samsung nieuwe tests opgesteld voor toekomstige toestellen. Met een achtdelige test moet worden voorkomen dat de Galaxy S8 en andere toestellen geplaagd worden door accuproblemen. Elke accu zal aan de binnenkant uitvoerig getest en gecontroleerd worden, aldus Samsung. Het bedrijf biedt op zijn blog verdere uitleg voor de onderzoekresultaten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's