‘Galaxy S5 testfoto bevestigt 16-megapixel-camera’

Gijs Ettes
29 januari 2014, 9:10
2 min leestijd
‘Galaxy S5 testfoto bevestigt 16-megapixel-camera’
Samsung Galaxy S5 testfoto

Op Twitter is een mogelijke Samsung Galaxy S5 testfoto verschenen die volgens de metadata is genomen met een toestel bedoeld voor de Amerikaanse markt. De smartphone heeft het typenummer SM-G900V en betreft mogelijk de Galaxy S5 voor het Verizon Wireless-netwerk.

Op de foto zelf is overigens weinig te zien; het lijkt vooral op een korrelig kiekje van een muur. De metadata daarentegen is een stuk interessanter: deze hint naar de Galaxy S5 en een 16-megapixel-camera voor het toestel van Samsung. Die informatie komt overeen met eerdere geruchten met betrekking tot de Galaxy S5 camera. De 16-megapixelcamera die Samsung naar implementeert, wordt mogelijk gemaakt door Sony of Samsungs eigen System LSI-divisie.

Lees verder na de advertentie.

Momenteel is nog niet bekend wanneer de Galaxy S5 beschikbaar wordt in Nederland en België. Geruchten melden 23 februari als introductiedatum, waarna het toestel in april te koop is. De Galaxy S5 prijs voor de plastic versie bedraagt waarschijnlijk 650 euro; de Galaxy S5 met metalen behuizing kost circa 800 euro.

→ Lees ook 3 redenen waarom een metalen Galaxy S5 de beste keuze voor Samsung is.

Verwachte Galaxy S5 specificaties in vogelvlucht:

Naar verwachting is de Samsung Galaxy S5 voorzien van een 5,25 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Samsung Exynos 6 of Snapdragon 805-chipset. Het toestel beschikt mogelijk over 3GB aan werkgeheugen en een flinke 2900 mAh-accu. Bekijk hieronder de specificaties op een rijtje:

  • 5,25 inch-super-amoled-scherm met een QHD-resolutie
  • Exynos 6 of Snapdragon 805-chip (ligt aan het model)
  • 3GB LPDDR4-RAM
  • 16 megapixel-camera
  • Android 4.4 (KitKat) met een compleet vernieuwde TouchWiz-skin

De beste Samsung aanbiedingen op een rij

Kun je niet wachten op de Galaxy S5 aanbiedingen en ben je nu al toe aan een nieuwe smartphone? Check dan de beste aanbiedingen hieronder:

Lees meer over de Galaxy S5

Hieronder vind je de meest recente Galaxy S5 geruchten en nieuwtjes. Daarnaast kun je de Galaxy S5 specificaties bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu