Nu te downloaden: Android 5.0-update voor de Galaxy S5 (Vodafone)
Gijs Ettes

Samsung Galaxy S5-gebruikers met een Vodafone branded-toestel kunnen vandaag eindelijk aan de slag met Android 5.0 (Lollipop). De update liet even op zich wachten, maar is nu over-the-air te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download de Galaxy S5 Vodafone Android 5.0 update

Om te checken of jouw Galaxy S5 Vodafone branded-toestel geüpdatet kan worden, ga je naar ‘Instellingen > Over de telefoon > Updates’. Vervolgens kun je de update downloaden en installeren, al is het raadzaam om te checken of je accu voldoende is opgeladen. Een batterijniveau van tenminste 50 procent is aanbevolen. Het is overigens niet verplicht om je pc en de Kies-software van Samsung te gebruiken om Android 5.0 te installeren; je hebt alleen een werkende wifi-verbinding nodig.

De uitrol van Android 5.0 voor de niet-branded Galaxy S5 startte ruim een maand geleden. De update brengt ook voor de Galaxy S5 Vodafone-modellen een flink aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Zo hebben alle Samsung-apps een Material Design-sausje waardoor ze er simplistischer, strakker en witter uitzien. De telefoon-app, berichten-app, klok en notitie-app ogen bijvoorbeeld een stuk frisser. Ook zijn er toffe nieuwe animaties voor elk onderdeel van de interface.

Verder toont het vergrendelingsscherm na de update niet alleen de datum en tijd, maar ook notificaties. Je kunt zelf bepalen welke meldingen en hoeveel er worden weergegeven. Daarnaast handig is de toevoeging van MirrorLink en Smart Lock, die standaard in Android zit. Met deze functie kun je je Android-toestel beveiligen of ontgrendelen met een gekoppeld bluetooth-apparaat zoals een smartwatch of een nfc-tag.

Samsung Galaxy S5 kopen: dit zijn de prijzen

De Samsung Galaxy S5 is sinds 11 april 2014 verkrijgbaar in Nederland en België. Het toestel is beschikbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en goud. Hieronder vind je de beste en meest actuele aanbiedingen op een rijtje. Check ook de prijzen van de Galaxy S5 met Vodafone abonnement.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.