Samsung Galaxy S7 krijgt Android Nougat-update in januari
Rick van der Veer

Samsung heeft het bètaprogramma voor de Android 7.0-update voor de Galaxy S7 beëindigd. Volgens het Koreaanse bedrijf komt de definitieve update in januari uit.

Galaxy S7 Android Nougat-update

Samsung heeft het testprogramma voor de update naar Android 7.0 (Nougat) afgerond. Het bedrijf heeft gebruikers een bericht gestuurd dat er geen updates uitgerold worden voor de bèta.

De definitieve update verschijnt in januari en brengt zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge meteen naar Android 7.1, ondanks dat de bètaversie op Android 7.0 liep. De specifieke datum van de uitrol is niet duidelijk.

In november begon Samsung met een Android 7.0-bèta voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Dit programma was bedoeld om het besturingssysteem te testen onder gewone gebruikers en bugs te verhelpen. Bètagebruikers mochten daarnaast feedback insturen en suggesties doen om de software te verbeteren.

Eerder beloofde Samsung de update voor de Galaxy S7 in december uit te brengen, drie maanden nadat Android 7.0 door Google werd uitgebracht. Nu deze deadline gemist is, krijgen Galaxy S7-gebruikers vier maanden na de officiële release van Nougat pas een update.

Nieuw in Android 7.1

De update naar Android 7.1 brengt alle features van Google zelf naar de Galaxy S7, met daarbij een aantal TouchWiz-aanpassingen. Zo krijg je het nieuwe notificatiesysteem, de verbeterde versie van Doze en een hele reeks nieuwe emoji. In onze Android 7.0 review vind je een overzicht van alle nieuwe features. Daarnaast krijgt TouchWiz een nieuw likje verf, waarbij het uiterlijk van de software wat gestroomlijnd is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.