Dit zijn de 646 nieuwe Samsung Galaxy S8-emoji

Thomas Haenen
30 maart 2017, 14:41
2 min leestijd
Dit zijn de 646 nieuwe Samsung Galaxy S8-emoji

Een nieuwe telefoon betekent tegenwoordig ook nieuwe emoji. De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn Samsungs eerste telefoons direct voorzien van Android 7.0, en daarbij horen ook een groot aantal nieuwe figuurtjes.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 emoji

Inmiddels zijn er al bijna 2000 emoji om uit te kiezen, met ook nog eens een groot aantal variaties in huidskleur en geslacht. Ieder jaar komen er weer flink wat emoji bij, die fabrikanten vervolgens ook weer toevoegen aan hun smartphones. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn de eerste smartphones van Samsung die van de nieuwe generatie emoji voorzien zijn.

Deze ronde worden er in totaal 646 nieuwe emoji aan het aanbod van Samsung toegevoegd. Het overgrote deel daarvan is opties voor beide geslachten. Elke danser, coureur of etende emoji die je post is nu zowel in een mannelijke als vrouwelijke versie beschikbaar. Ook kun je van de nieuwe emoji vanzelfsprekend de huidskleur aanpassen.

Samsung Galaxy S8 emoji

Daarnaast worden er verschillende nieuwe emoji toegevoegd. Zo kun je nu ook voor een wetenschapper, een leraar, een laptopgebruiker en een spion toevoegen. Overigens zijn de laptop-emoji vanzelfsprekend van een Samsung-logo voorzien.

Later deze zomer introduceert het Unicode Consortium alweer Emoji 5.0, een volgende grote update daarmee enkele tientallen nieuwe emoji worden toegevoegd. Die verschijnen waarschijnlijk eind 2017 of begin 2018 ook voor de Samsung Galaxy S8.

Meer over de Samsung Galaxy S8

De Galaxy S8 is voorzien van een voorkantvullend 5,8 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Het is Samsung daardoor gelukt een groot randloos scherm in een relatief compacte behuizing te proppen. De smartphone beschikt daarnaast over een 12 megapixel-camera, een waterdicht design en een ruime 64GB aan opslagruimte.

Je kunt de Galaxy S8 los kopen voor 799 euro, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een Galaxy S8 met abonnement in huis te halen. Besluit je een losse Samsung Galaxy S8 Plus in huis te halen, dan kost dat je 899 euro. Ook kun je kiezen voor een Galaxy S8 Plus met abonnement.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu