De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gear VR werkt niet met de Android 6.0-bètaversie

Erwin Vogelaar
25 december 2015, 16:33
1 min leestijd
Gear VR werkt niet met de Android 6.0-bètaversie

Lag er een Gear VR onder de kerstboom? Wacht dan nog even met het updaten naar Android 6.0 op je Samsung Galaxy S6 (Edge).

Lees verder na de advertentie.

Gear VR met Android 6.0

Een Gear VR-bril is een prachtig cadeau voor onder de kerstboom, maar pas op als je de bril wil gaan testen. Recentelijk is Samsung gestart met een bèta-testprogramma voor Android 6.0 Marshmallow voor zowel de Samsung Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge. Hiermee kun je alvast de nieuwe firmware proberen voordat de volledige versie uitkomt. Gear VR werkt echter niet met deze update.

Gear VR met Android 6.0

In de Galaxy Beta Program-app wordt duidelijk gemaakt dat Gear VR wel weer zal werken bij de definitieve versie van Marshmallow voor de S6-telefoons. Deze versie zal in de komende maanden verschijnen. Tot dan, mocht je interesse hebben in Gear VR of dus inderdaad een exemplaar gekregen hebben tijdens kerst: niet updaten.

Met de Gear VR kun je in games stappen, 360 graden-video’s kijken of hele nieuwe VR-ervaringen meemaken. De bril werkt echter alleen met de nieuwste Samsung-apparaten in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Cardboard dat met alle smartphones werkt.

Met de Android 6.0-update komt er ook een nieuwe versie van TouchWiz, de Samsung-laag over het besturingssysteem van Google. In de nieuwe versie is het mogelijk om het bel- en camera-icoon op je vergrendelscherm te vervangen door een andere app. De apps op het hoofdscherm hebben een grijze rand gekregen en het instellingenmenu is vereenvoudigd.

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu