De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Foto toont tweede kleine accu van de Samsung Galaxy Fold 2’

Colin Baak
3 december 2019, 9:26
2 min leestijd
‘Foto toont tweede kleine accu van de Samsung Galaxy Fold 2’

Dat Samsung werkt aan een opvolger van zijn vouwbare Galaxy Fold is wel duidelijk. Nu lijkt er een foto verschenen van de tweede en kleine Samsung Galaxy Fold 2-accu. Dat wijst er indirect nog meer op dat de fabrikant kiest voor een clamshell-variant, net zoals de Motorola Razr.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Fold 2 batterij

De Samsung Galaxy Fold is een toestel dat uit te vouwen is als een tablet, waardoor er een groter scherm ontstaat. Een opvolger van dat vouwbare toestel zou echter een ander design krijgen. Net als de nieuwe Motorola Razr zou het gaan om een zogenaamde clamshell. Samsung toonde eind oktober zo’n soortgelijk design al het publiek.

Nu is er een foto verschenen van één van de vermeende batterijen van de aankomende smartphone. Doordat het toestel uit twee delen bestaat, zijn er zeer waarschijnlijk ook twee losse accu’s aanwezig. Een soortgelijke keuze zagen we ook bij de Razr van Motorola en ook bij de eerste Fold was dat het geval. Bij dat toestel van Samsung is echter gekozen voor twee accu’s met dezelfde capaciteit.

Samsung Galaxy Fold 2-batterij

Details zijn op de foto niet te zien, maar we zien wel dat het gaat om een kleine accu. Deze is qua formaat een stuk kleiner dan veel andere accu’s in smartphones en heeft wat weg van een aansteker. De verwachting is dan ook dat de tweede batterij van de Fold 2 een hogere capaciteit krijgt.

Samsung zelf produceert de accu, maar verdere info ontbreekt. Ook informatie over de andere accu die in de Galaxy Fold 2 gebruikt wordt, is vooralsnog onbekend.

Samsung Galaxy Fold toch naar Nederland?

Of we de Samsung Galaxy Fold 2 in Nederland gaan zien, is de vraag. Het eerste model werd hier niet gelanceerd. Geruchten over een lancering van dat toestel zijn er echter wel. Nu is echter ook een Nederlandse variant van de firmware voor de Galaxy Fold beschikbaar. Dat betekent dat een eventuele release in ons land weer een stap dichterbij is.

Samsung Galaxy Fold - NL-firmware

Eerder liet een woordvoerder van de fabrikant nog aan Android Planet weten dat er nog altijd geen plannen waren voor de verkoop in Nederland. Op geruchten wilde het bedrijf toen verder niet ingaan.

Hoop jij dat de Galaxy Fold alsnog naar Nederland komt of zie je meer in de potentie van de Fold 2? Daarbij natuurlijk de vraag wat je wil betalen voor zo’n toestel? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu