De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Goedkopere Google Pixel-variant op komst voor opkomende markten’

Thomas Haenen
3 april 2018, 9:43
2 min leestijd
‘Goedkopere Google Pixel-variant op komst voor opkomende markten’

Google gaat binnenkort mogelijk toch weer goedkopere toestellen uitbrengen. Het bedrijf werkt aan een goedkopere Pixel-smartphone voor opkomende markten, die nog voor het einde van het jaar verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Goedkopere Google Pixel in de maak

De goedkopere Google Pixel wordt deze zomer aangekondigd, zo claimt The Economic Times. Deze maand zou het bedrijf met partners in Maleisië, het Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben gesproken over de plannen voor het nieuwe toestel. Het gaat om een midrange smartphone die vooral gericht is op opkomende markten, waaronder India.

In het verleden waren vooral de allergoedkoopste smartphones populair in India, toestellen van omgerekend hooguit honderd euro. Daarom introduceerde Google initiatieven als Android Go, versimpelde versies van Android gericht op minder krachtige hardware. Het bedrijf zou echter een steeds grotere groep klanten zien die behoefte heeft aan duurdere producten. Ook wordt het snellere 4G-netwerk betaalbaarder in steeds meer hoeken van het land.

Adviesprijs onbekend

In India zijn nu al wel de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL verkrijgbaar, maar die behoren tot de duurste smartphones die daar op dit moment worden verkocht. Hoeveel de goedkopere Google Pixel precies gaat kosten is onbekend, maar bronnen spreken over een ‘midrange’ prijs. Dat is doorgaans tussen de 300 en 400 euro.

Google Pixel 2 knijpbare rand

Het zou niet de eerste keer zijn dat Google zelf goedkopere smartphones uitbrengen. In de Nexus-reeks die het bedrijf voor de Pixel-reeks had, zaten verschillende voordelige toestellen. Zo werd de LG Nexus 5X in 2015 ook voor zo’n 400 euro verkocht. Met de Pixel-reeks heeft het bedrijf vooral duurdere smartphones uitgebracht. Of het nieuwe toestel ook in Nederland verschijnt, is overigens nog maar de vraag. Het huidige vlaggenschip in de reeks, de Google Pixel 2, wordt alleen via grijze import in Nederland verkocht.

Volgens de bron wordt de goedkopere Google Pixel in juli of augustus in India gepresenteerd, met niet veel later de release. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog plannen een duurdere, krachtige Google Pixel 3, die net als zijn voorgangers in het najaar verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu