De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo test je of jouw Google Home Mini problemen heeft met hard geluid

Thomas Haenen
1 december 2017, 9:17
2 min leestijd
Zo test je of jouw Google Home Mini problemen heeft met hard geluid

De Google Home Mini is een kleine stemgestuurde speaker, die niet helemaal geschikt blijkt voor ‘groter’ geluid. Het apparaat loopt bij sommige gebruikers vast bij hoge volumes.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Mini geluidsproblemen ontdekt

Heb je onlangs een Google Home Mini gekocht, en wil je lekker op vol volume naar je favoriete hits luisteren? Dan loop je misschien tegen problemen aan. Op Reddit en het Google-forum melden verschillende gebruikers dat hun speaker vastloopt zodra ze bepaalde nummers op maximale volume afspelen. Het nummer stopt na een paar seconden met afspelen, waarna de speaker volledig herstart wordt.

Een medewerker van Google raadt de getroffen gebruikers aan om hun speakers terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, en om eventueel het apparaat om te ruilen voor een nieuw exemplaar. In veel gevallen blijkt dat echter niet te helpen. Google zegt het probleem nu te onderzoeken. Vermoedelijk rolt het bedrijf op korte termijn een update uit die het probleem oplost.

Zo test je het zelf met Lorde

Mocht je een Google Home Mini thuis hebben staan, dan kun je met verschillende nummers gemakkelijk testen of je zelf ook last hebt van het probleem. Op Reddit worden onder andere ‘Royals’ van Lorde en ‘Icon’ van Jaden Smith aangeraden. Heb je een problematische Home Mini, dan loopt de speaker volgens de gebruikers gegarandeerd vast als je deze nummers op hoog volume afspeelt.

Omdat een Nederlandse Google Assistant waarschijnlijk pas in 2018 volgt, is de Home Mini hier officieel nog niet te koop. Wel is het apparaat verkrijgbaar in verschillende buurlanden, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dat maakt het relatief makkelijk om hem te importeren. Als de taalbarrière je niet belemmert, kun je probleemloos de Google Home in Nederland gebruiken. Vervolgens kun je met de Home Mini muziek afspelen, reminders instellen en vele andere acties aan de Google Assistant opdragen.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Bronnen: Google, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu